in ,

Lemondásra szólítják fel az akasztással fenyegetőző képviselőt

A Fidesz-KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt

A Fidesz-KDNP józsefvárosi szervezete felszólítja Szarvas Koppány Bendegúzt, hogy kérjen bocsánatot a józsefvárosi választóktól, valamint a magyar emberektől, és képviselői tisztségéről azonnali hatállyal mondjon le! – áll a VIII. kerületi kormánypártok közleményében, amellyel az egykori DK-s, jelenleg a Momentum színeiben politizáló önkormányzati képviselő Facebook-bejegyzésére reagáltak. Szarvas Koppány Bendegúz április 15-én hivatalos közösségi oldalán osztotta meg a 24.hu kórházak kiürítésével foglalkozó cikkét, amit így kommentált: „Járványkezelés Fidesz módra. Nehéz erre szalonképesen reagálni, inkább csak úgy fogalmazok: megdolgoznak a fiúk a lámpavasért.”

A józsefvárosi Fidesz szerint a momentumos képviselő úgy véli, jogos lenne, ha a fideszeseket felakasztanák.

– Az a politikus, aki az ország több mint felének támogatását elnyert politikai ellenfeleiről, vagy azok szavazóiról ilyen gondolatokat képes megfogalmazni, ráadásul azokat nagy nyilvánosság előtt le is írja, méltatlanná válik arra, hogy bármilyen közösséget képviseljen és közéleti tisztséget lásson el – írják közleményükben.

A lámpavassal, azaz akasztással fenyegető bejegyzés rövid időn belül nagy felháborodást váltott ki, ezért Szarvas Koppány Bendegúz előbb azzal védekezett, hogy mindenki félreértette a posztot, majd átírta azt, hangsúlyozva, azért nem törli, mert van benne gerincesség. A Százados negyed önkormányzati képviselője – vélhetően felsőbb utasításra – végül mégis eltávolította a durva hozzászólást, mint írta, azért, mert: „…szóltak sokan mások is, rendes, jóérzésű emberek, akik sokallták a megfogalmazást”.

A balliberális képviselőtől egyébként nem áll távol az erőszakos magatartás, egy két évvel ezelőtti tüntetésen megdobálta a szolgálatot teljesítő rendőröket. Emiatt hivatalos személy elleni erőszak vádjával jelenleg is nyomozás folyik ellene.

(Veres László, magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Pilhál is nekimegy a havi 1.3 milliót kereső semmittevőnek: Erzsike perelni fog

Agyhalál – Az ostoba Varju László puszta kézzel csomagolta be a szájmaszkokat a rászorulóknak – Fotó