in , ,

LEJTŐN VAN MUTTI! – Szétesőben van Merkel világa

Ajajj

30 százalék alá csökkent a CDU/CSU pártszövetség támogatottsága az INSA legfrissebb közvélemény-kutatása szerint. A tavaly októberi választáson még 33 százalékot szerző CDU/CSU miközben továbbra sem képes választ adni a migrációs válságra, a bevándorlók által elkövetett késes gyilkosságok mindennapossá váltak Németországban – írja a Figyelő.

A közvélemény-kutatások azt mutatják, hogy ha most, ezen a hétvégén tartanák a választásokat Németországban, akkor nagy valószínűséggel már nem szerezne abszolút többséget a Bundestagban a CDU/CSU-SPD nagykoalíció. A népszerűségcsökkenés mögött az áll, hogy Angela Merkel továbbra sem hajlandó gyökeres fordulatra a német bevándorláspolitikában, a Horst Seehofer menekültügyi tervében szereplő határigazgatási szigorításokat sem azonnal, hanem fokozatosan vezetnék be – írja a Figyelő.

A sajtóértesülések szerint Horst Seehofer azt tervezi, hogy júliustól valamennyi szigorítást bevezetik, akkor is, ha nem sikerül a kancellár által javasolt módon rendezni az ügyet. Jól jelzi, hogy mennyire elmérgesedett a helyzet Angela Merkel és Horst Seehofer között, hogy a bajor politikus a Welt am Sonntag című lap értesülése szerint pártja vezetőinek egy szűk körű megbeszélésén kétszer is kijelentette, hogy „ezzel a nővel én már nem tudok együtt dolgozni”.
A svájci Zürichben működő alkalmazott tudományok egyetemének (ZHAW) kriminológiai intézetének egy korábbi kutatása rávilágított, hogy nő a bejelentett erőszakos bűncselekmények száma a bevándorlók miatt. A kutatók egy átlagosnak tekinthető tartomány, Alsó-Szászország adatait vizsgálva megállapították, hogy a bejelentett erőszakos bűncselekmények száma hét éven keresztül tartó folyamatos csökkenés után, a migrációs válság elmélyülésével együtt emelkedni kezdett: 2014 és 2016 között 10,4 százalékkal nőtt. Mindez 93 százalékban a bevándorlással áll összefüggésben. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy minden száz újabb bűncselekményből 92-93-at olyan követ el, aki migráns háttérrel rendelkezik.

A Századvég Alapítvány Projekt28 nevű kutatásának adataiból is az derül ki, hogy a németeknek elege van már a bevándorlásból. A németek 70 százaléka aggasztónak tartja a muszlimok növekvő számát Európában, 65 százalékuk szerint pedig a bevándorlás megváltoztatja országuk kultúráját.

A németek 54 százaléka szerint a közép-kelet-európai országok jobban kezelik a migrációs válságot, mint Brüsszel.

(Figyelő)

(forrás: Horváth József György, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

NA VÉGRE! – Pozitív irányba fordult a viszonyunk Amerikával

EZ NEM FOG LEMENNI AZ RTL HÍRADÓN! – Tovább csökkennek az adók