in ,

Leesett a hó, Budapest összeomlott, Karácsony munka helyett facebookozik

Karácsony Gergely, Budapest balliberális főpolgármestere is reagált arra, hogy néhány centi hó leesése után összeomlott a tömegközlekedés

Karácsony Gergely, Budapest balliberális főpolgármestere is reagált arra, hogy néhány centi hó leesése után összeomlott a tömegközlekedés az általa – csupán papíron – vezetett fővárosban. Na, nem intézkedni kezdett, hanem facebookozni. A közösségi oldalára kitett bejegyzése alapján csak azért kezdik este a latyakeltakarítást, mert az – szerinte – lassítaná a forgalmat. Azt nem írja, hogy miért nem készültek előre a havazásra, amiről lehetett tudni. Karácsony Facebook-oldalán a jogosan dühös kommentelők arra hívják fel a figyelmet, hogy ideje lenne egy latyakeltakarító főpolgármester-helyettest is alkalmazni. A főpolgármester reakciója lényegében az SZDSZ-es elődje, Demszky Gábor reakciójával állítható párhuzamba, aki ahelyett, hogy betömette volna a kátyúkat, inkább kiállt egy kátyúhoz dudálni. 

 

Ahogy arról az Origo is beszámolt, néhány centi hó leesése után összeomlott a budapesti tömegközlekedés, alig volt olyan járat, ami tudta tartani a normális menetrendet.

A főváros új balliberális vezetését szemmel láthatóan felkészületlenül érte a hóesés, noha december van, és jó pár napja tudni lehet, hogy esni fog a hó. 

Karácsony Gergely erre úgy reagált a közösségi oldalán, hogy nincs elég ember a hóeltakarításhoz, a problémára pedig még nem találtak megoldást.

Ráadásképpen Karácsony közli, hogy a latyakeltakarítás csak este kezdődik, mert – szerinte – az napközben lassítaná a forgalmat. 

Egy feldühödött kommentelő erre úgy reagált, hogy Karácsonynak kellett volna egy latyakeltakarító főpolgármester-helyettest is alkalmaznia, havi bruttó kétmillióért.

Van, aki szerint a balliberális kerületi polgármesterek és a helyetteseik fizetéseinek az aránytalanul nagy megemelése helyett a rendelkezésre álló pénzt inkább a fizikai munkások béremelésére kellett volna költeni.

 

 

Mások azt kérik számon, hogy noha több napja lehet tudni, hogy havazni fog, a főváros ennek ellenére mégsem készült fel rá.

Egy másik kommentelő szerint a megkésett sózás sem elegendő, hanem más megoldást kellett volna találni. Az illető emlékeztet rá, hogy Karácsonyék kihirdették a klímavészhelyzetet, de a gyakorlatban ebből semmi sem valósult meg.

Karácsony Demszkyhez hasonlóan teszi nevetségessé magát

Karácsony szánalmas semmittevése leginkább arra emlékeztet, amikor Demszky Gábor, Budapest egykori SZDSZ-es főpolgármestere, 2004 júliusában a kátyúhelyzet „megoldására”, azoknak a betömése helyett azt találta ki, hogy mindenki dudáljon, amikor meglát egy kátyút. 

A „jó példával” Demszky maga járt elől, amikor autóval egy kiszemelt kátyúhoz vonult, és ott elkezdett dudálni. 

Az akkori főpolgármester ezáltal teljesen nevetségessé tette magát, hiszen ahelyett, hogy megoldotta volna a problémát, inkább lejáratta a városvezetést is.

(Márkos Imre Őrs, origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Fél napja szakad a hó, Karácsony Gergely kiküldte az utakra a „pusztítót” – Megjött az „erősítés” – Videó

Leesett a hó – Boros Bánk Levente kemény üzenete Karácsony Gergelynek