in

Lázár János: Jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány

Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – vetette fel.

A Fidesz a saját kormányzati teljesítménye alapján érdemes egy újabb választási győzelemre – hangoztatta.

A tárcavezető szerint pártja nem jobb híján, hanem a jobb jogán kész folytatni a kormányzást.

Megjegyezte: rehabilitálták a súlyosan terhelt „elmúlt nyolc év” kifejezést, ami már nem az elvesztegetett időt jelenti, hanem két ciklusnyi munkát, előrelépést.

Lázár János a választás tétjeként hivatkozott arra, hogy olyan erőre bízzák-e az ország sorsát, amely a magyar szuverenitást megőrzi, vagy olyanra, amely „sztahanovista módon” egyre többet ajánl fel Brüsszelnek; amely megvédi a hétköznapok biztonságát vagy védtelenül hagyja az országhatárokat; amely hatástalanítja a „devizahiteles bombát” és megzabolázza a rezsiköltségeket vagy megmagyarázza, mit miért nem lehet.

A miniszter a nemzeti érdekek érvényesítését hangsúlyozta és úgy értékelt: nincs okuk visszavonulót fújni.

„Jobb ma egy Verhofstadt-hiszti, mint holnap egy kényszerbetelepítési kvóta, jobb ma egy kritikus New York Times-cikk, mint holnap egy újabb IMF-hitel, és ami a legfontosabb: jobb ma egy bábellenzék, mint holnap egy bábkormány”

– jelentette ki.

A tárcavezető a választópolgároktól kapott felhatalmazás mellett a politikai családtól kapott támogatást tartja fontosnak a jó kormányzati munkához. A Csíki sörért és az uniós milliárdokért folytatott küzdelem mellett szimbolikusnak nevezte a műszaki határzárért folytatott harcot. Megjegyezte: az ellenzék nem merte volna felépíteni, kormányra kerülve pedig nem merné lebontani. Rá lehetne bízni az ország és Európa védelmét arra, aki semmit nem mer? – vetette fel.

Lázár János cselekvőképes pártnak nevezte a Fideszt, jelezve: Orbán Viktor az elsők között mondta ki, amit a többség nem mert.

A politikus reális esélyt lát arra, hogy a Fidesz ismét lehetőséget kapjon a kormányzásra és egy harmadik ciklussal – mint mondta – új fejezetet írjon a nemzet történelmébe.

„Csináljuk meg, hogy végre egyszer Magyarország nevethessen a végén!” – fogalmazott.

Fotó: MTI

 

(magyaridok.hu)

Vona és a sz@rszagú öndicséret

Az AfD profitált az elhúzódó kormányalakításból – Merkel szopóágon