in ,

Lázadoznak a kisgazdák a Jobbik vesztegetése miatt

A Tényekre hivatkozva megírtuk, hogy a Jobbik a Kisgazdapártot is megkörnyékezte, annak érdekében, hogy április előtt visszaléptessék jelöltjeiket javukra.

A gátlástalanság azonban visszaütött: a kisgazdapárt jelöltjei egy emberként lázadtak fel Vonáék befolyásolási kísérlete ellen. Azt írják közleményükben, hogy nem hajolnak meg egyetlen egy párt előtt sem, nem megvásárolhatóak, és számukra nem vállalható a Jobbik, ezért nem lépnek vissza a javukra. Úgy látják, hogy Balogh Károlynak, az FKgP elnökének egyéni akciójáról van szó, aki bagóért adta el őket.

„A Független Kisgazdapárt 13 talpon maradt egyéni képviselő-jelöltje kijelentették: NEM LÉPNEK VISSZA A JOBBIK JAVÁRA!” – így reagált közösségi oldalán Engelmann József, a párt politikusa a Jobbik legújabb vesztegetési kísérletére. Egy korábbi üzenetében is meglehetősen egyértelműen fogalmazott, megnevezve, hogy kit tart felelősnek a történtekért:

Balogh Károly a párt „képviselője” bagóért eladta a Kisgazdapártot a Jobbiknak!

Arra is emlékeztetett Engelmann, hogy Balogh a választási kampány kezdetén azt mondta, hogy egyetlen párttal sem kötnek választási együttműködést.A Jobbiknak odaszúrva úgy folytatta, hogy a pártvezető eladta a magyar parasztságot és „jóváhagyta az iszlám vallás beáramlását” Magyarországra.Engelmann elhatárolódott Balogh magánakciójától, és felszólította a megvesztegetett politikust, hogymondjon le azonnal, mert elárulta Magyarországot!

A kisgazda politikus legújabb Facebook-bejegyzésében Paulina László alelnök Tényeknek adott interjújával foglalkozott. Paulinával egyetértve úgy látja, hogy „a pártot jogsérelem érte”, és a Jobbik pénzügyi ellenszolgáltatása a „tiltott pártfinanszírozás tényét is kimerítheti.”

Kisgazda-közlemény vesztegetési ügyben: „Nem vagyunk korrumpálhatóak!”

Óriási felháborodást váltott ki az FKgP-ben Vonáék lefizetési kísérlete. A párt által a napokban kiadott közlemény alapján nagyon úgy néz ki, hogy a Jobbik Balogh Károly elnököt környékezte meg, aki viszont nem tudta Vonáék szája íze szerint alakítani a kisgazdák politikáját. Szeretnénk írásban és ha kell szóban is leszögezni és kijelenteni, hogy nem kívánunk azzal a jogunkkal élni, hogy országgyűlési képviselő jelölti mandátumunkról lemondjunk – így indítanak a sajtóhoz eljutatott anyagukban. Engelmannhoz hasonlóan úgy látják, hogy Balogh egyéni akciójáról van szó, aki nem hívott össze semmilyen megbeszélést az ügyben, csupán telefonon értesítette az érintetteket a Jobbikkal való megállapodásról. Leszögezik, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt országgyűlési képviselő-elöltjei nem lépnek vissza, és pártjuk színeiben mérettetik meg magukat áprilisban.
Nem hajolunk meg egyetlen egy párt, pártvezető nyomására sem, nem vagyunk korrumpálhatóak, megvásárolhatóak senki részéről sem. Egyenesen szeretnénk belenézni az ajánlóink és választóink szemébe. Kitartva, hűségesen.– szól az egyértelmű üzenet. Egy mondattal később elhatárolódnak a Jobbiktól:

A képviselőjelöltjeink kijelentik, hogy a Jobbik Magyarországért Mozgalom eszméivel nem tudunk azonosulni és azzal közösséget vállalni.

2018. március 15-én az áprilisi országgyűlési választáson induló jobbikos képviselőjelöltek esküt tettek a párt ünnepségén a Szent Korona másolata előtt. A „tiszta kézzel” kampányoló párt húzása a vesztegetési botrány fényében több, mint megmosolyogtató.FORRÁS: MTI/MÁTHÉ ZOLTÁN

A hivatalos adatbázis szerint nem hódoltak be a kisgazdák a Jobbiknak

A fentieket látszik alátámasztani, hogy a Választás.hu adatbázisa szerint a Kisgazdapártnak 12 jelöltje áll a választásra készen. A hivatalos lista szerint eddig hárman léptek vissza: Strausz Róbert, a békési körzetben, Mihalkó Józsefné a sárbogárdi körzetben, igaz, ők még Vonáék képbe kerülését megelőzően; valamint Biró István a gyulai körzetben. Utóbbi volt az egyedüli olyan jelölt, aki betartotta a Jobbikkal megalkuvó pártelnök kérését, és visszalépett.
(Bordács Bálint, origo.hu)

Orbán Viktor: Nem hagyjuk a migránsok beengedését – videó

Czeróczki Gábor fenyegeti a Fideszeseket és a mindenszo.hu -t – Igazi demokrata