in ,

Kriza Ákos (Fidesz–KDNP): Nemkívánatos Miskolcon Soros György alapítványa

De nem ám!

Kriza Ákos (Fidesz–KDNP), a város polgármestere miskolci sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány a Dél-Dunántúlon, valamint az Észak-Alföldön terjeszkedik, a projekt részeként új irodák nyílnak Pécsen és Debrecenben is, ahol már két helyi szervezet be is kapcsolódott a Soros-programba.

Soros György, felmérve azt az ellenállást, amelyet a magyar társadalom tanúsít bevándorláspolitikája és terve ellen, offenzívába kezd – mondta a borsodi megyeszékhely polgármestere. Soros alapítványának vidéki terjeszkedése nyílt beszállás a magyarországi választási kampányba, csak éppen nem nyílt sisakkal, politikusként, párttá szerveződve, hanem „dollárszázezrekkel a zsebében, alattomos módon, civilek, álcivilek mögé bújva” – fogalmazott.

Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert)Soros György amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke (Fotó: MTI/EPA/Andreas Gebert)

Kriza Ákos hangsúlyozta: Miskolc vezetősége és ő maga is nagyra értékeli a civil társadalom önszerveződését, önkéntes munkáját. Ezt minden évben költségvetési támogatásokkal is kinyilvánítják a miskolciak javára. A Soros-féle szerveződések azonban se nem önszerveződők, se nem önkéntesek – jelentette ki. Inkább „felülről szervezett zsoldosokról” van szó, akik civil szervezeti formában dollárszázezrekből akarják már nemcsak népszerűsíteni a nyitott társadalom ideológiáját, hanem már egyenesen ennek bevezetését akarják kierőszakolni a politikai döntéshozóktól Brüsszelben. A Soros-hálózat hazai terjeszkedését mindezek alapján károsnak és a magyar állampolgárok akarata elleninek kell minősíteni – emelte ki a miskolci polgármester.

Kriza Ákos (Fidesz-KDNP) miskolci polgármester (MTI Fotó: Vajda János)Kriza Ákos (Fidesz–KDNP) miskolci polgármester (MTI-fotó: Vajda János)

Hozzáfűzte: 2010-óta a nyugalom és a biztonság megteremtésére, egy élhető város újjáépítésére szövetkeztek a miskolciakkal. „Ezúton szeretném jelezni, hogy nem engedem meg azt, hogy bárki ezt a nyugalmat megzavarja, és városunkba telepedjen azért, hogy olyan bevándorláspolitikát terjesszen a miskolciak körében, amelyre a miskolciak már többször nemet mondtak. Tartsuk tiszteletben ezt a véleményt, és aki nem ezt teszi, az nem más mint provokátor, aki megbontja városunk nehezen elért nyugalmát” – jelentette ki Kriza Ákos.

Kriza Ákos közölte: minderről levélben fogja értesíteni a Nyílt Társadalom Alapítványt, és arra kéri a szervezetet, hogy tartsa tiszteletben a miskolciak álláspontját a Soros-tervvel kapcsolatban, és provokatív jelenlétével ne ássa alá a város nyugalmát.

(hirado.hu)


SIKER! – Simán legyőzte a Fidesz az ellenzéki nagykoalíciót

Megbukott az európaiság tesztjén az ukrán oktatási törvény – A Velencei Bizottság a magyarság mellé állt