in ,

Kozma Imre atya: írjuk alá a nemzeti régiókról szóló petíciót!

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés támogatására buzdít Kozma Imre atya

A nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezés támogatását szolgáló, Székely Nemzeti Tanács (SZNT) által indított aláírásgyűjtés támogatására buzdít Kozma Imre atya, a Betegápoló Irgalmasrend vezetője, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke. Kozma atya emlékeztet arra, hogy május 7-éig van szükség egymillió aláírás összegyűjtésére, ezért is kér minden magyar embert, hogy a www.irdala.hu weboldalon vagy a www.nemzetiregiok.eu címen szignálja a petíciót.

A kezdeményezőknek május 7-ig minimum hét uniós tagállamból egymillió aláírást kell összegyűjteniük ahhoz, hogy a kezdeményezés a brüsszeli döntéshozók asztalára kerülhessen. A nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés azt a célt szolgálja, hogy uniós szintű jogszabály szülessen azon régiók kiemelt támogatásáról, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő régióktól. Az aláírásgyűjtés célja, hogy Európa őshonos nemzeti közösségei – köztük a határon túli magyarok – megőrizhessék nemzeti identitásukat szülőföldjükön, és ehhez az Európai Uniótól is forrásokat kaphassanak.

Kozma atya a Betegápoló Irgalmasrend Facebook oldalán így fogalmaz: Kérés minden magyarhoz, akinek van segítő jobbja! Minden kattintás „mentőöv”! www.irdala.hu . A nagyreményű Európában Európa őshonos nemzeti kisebbségei a 21. században megmaradásukért küzdenek. Európa igazai segítségét várják. Mi, magyarok a Trianon-Diktátum 100. évfordulóján, elsősorban a nemzettestből kiszakított, árvaságra juttatott, őshonos magyar kisebbség sorsáért aggódunk, de szolidaritásban minden európai kisebbséggel. Csak egy kattintás és életeket ment!

(magyarnemzet.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Miért ordibál folyton Szabó Tímea? Tudja valaki???

Maga Jeszenszky Zsolt tesz rendet a járvány halálozási aránya körül