in ,

Közel a vég – Nem csak szétszakad, csődbe is mehet is a Jobbik

Minden pénzét és anyagi támogatását felélte a Jobbik

Minden pénzét és anyagi támogatását felélte a Jobbik. Tartozásaikat a mai napig nem tudták visszafizetni. kampányanyagaik terjesztéséért csak a Magyar Posta felé 60 millióval tartoznak – tudta meg az Origo.

A napokban Novák Előd Facebook posztjában hozta nyilvánosságra a párt zűrös pénzügyeit. A Jobbik egykori alelnöke több százezer forintos párton belüli kifizetésekről, dupla fizetésekről, százmilliós kampánytartozásról és a párt támogatói által összedobott, az ÁSZ-bírság kifizetésére szánt százmillió forint feléléséről rántotta le a leplet – emlékeztet a portál.

Úgy tudják, hogy fizetésképtelenség miatt pénzügyi halasztást kértek a Magyar Postától kifizetetlen számlái visszafizetésére.

A Jobbik február közepétől április elejéig terjesztette kampányanyagait a postával. Hónapokig kiegyenlítetlen számláik voltak, az első utalást csak akkor tudták elindítani, amikor júniusban megkapták az állami párttámogatást.

Az Origo értesülései szerint a százmilliós nagyságrendű tartozásból nagyságrendileg negyvenmillió forintot utaltak át, és még 60-nal adósak. Ez azt jelenti, hogy a párt júliusban tudná rendezni számláit, pontosan akkor, amikor megérkezik hozzájuk a következő havi állami párttámogatás. A Jobbik kasszája tehát minden valószínűség szerint teljesen kiürült. És már Simicska Lajos mint főszponzor sem áll ott a hátuk mögött, hogy kihúzza őket a slamasztikából.

Origo, Vezető kép: a Jobbik korábbi vezetése a kampányban, akkor még volt miből költeni (MTI)

(forrás:pestisracok.hu)

BRÉKING – Elkapták Maci Lacit, a Magyarországon kóborló medvét

Olvasói vélemény – Balliberálisok vagy elmebajosok?