in , ,

Kovács Zoltán keményen helyretette az antiszemitizmust emlegető Pressmant

Magyarországon zéró toleranciát alkalmazunk az antiszemitizmussal szemben

„Magyarországon zéró toleranciát alkalmazunk az antiszemitizmussal szemben, ami a terrorizmust támogató tüntetésekre is vonatkozik” – írta az X (korábban Twitter) közösségi platformon Kovács Zoltán. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár David Pressman amerikai nagykövet egyik bejegyzésére reagált, és leszögezte: nem egyszerűen arról van szó, hogy Magyarországon „nem támadják meg a zsidókat az utcán”. A zsidó élet reneszánszát éli Magyarországon.

 

Minél jobban próbálkozik, annál kellemetlenebb lesz, nagykövet úr. Lejárt az idő, amikor bárki komolyan vette az antiszemitizmussal kapcsolatos állításait

– fogalmazott Kovács Zoltán. Feltette a kérdést: a nagykövet vajon látta, mi történik például a saját országában az egyetemi campusokon?

Senki sem tudja komolyan venni, hogy próbál bennünket megleckéztetni

– olvasható az államtitkár bejegyzésében.

 

 

Pressman sárga csillagot emlegetett

David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete a 12. éves ZsiFi fesztiválon fogalmazott meg ismételten kormánykritikus gondolatokat. A diplomata szerdán a Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztiválon tartott beszédében sajátos értelmezést fogalmazott meg a magyar kormány plakátjairól.

– Magyarországon egyes tisztviselők egy olyan országot szeretnek láttatni, ahol nem tolerálják az antiszemitizmust, ahol a zsidókat nem támadják meg az utcán, és amely biztonságos hely a számukra – jelentette ki Pressman. Hozzátette: ugyanezek a tisztviselők egy „másik történetet” is mesélnek majd. Szerinte a „másik történet” a plakátkampányokban testesül meg.

– Olyan óriásplakátokat helyeznek ki, amelyeken egy vigyorgó, Magyarország felett uralkodó zsidó milliárdos látható, és a plakát arra figyelmeztet, hogy „ne hagyjuk, hogy Soros nevessen utoljára”.  Vagy más plakátokon ugyanez a milliárdos bábzsinórral irányítja a politikusokat. Egy legutóbbi plakáton ugyanennek a milliárdosnak a fia látható, amint az Európai Bizottság elnöke mögött bukkan fel, árnyékként – sorolta az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Nem kell sárga csillagot tűznünk ezekre a plakátokra ahhoz, hogy megértsük a megjelenésük kontextusát és a képek mögött rejlő jelentést

– fogalmazott a diplomata.

 

Nem ez az első alkalom, hogy David Pressman kritikus hangot üt meg a magyar kormánnyal szemben. Nemrég aggodalmát fejezte ki a szuverenitásvédelmi törvényjavaslat miatt, mivel szerinte a jogszabály a független civil társadalom és a médiaszervezetek kriminalizálására vagy megfélemlítésére irányulhat. A nagykövet arra is panaszkodott már, hogy a magyar kormány a Kreml félelmetes Amerika-ellenes propagandáját terjeszti, de azt is elismerte, hogy ebből ő a hétköznapokban nem érzékel szinte semmit.

A családom nagyon kellemes életet él itt

– jelentette ki a CNN podcastműsorában David Pressman.

 

 

Magyar érdek és amerikai érdek
Nemrég Tényi István közérdekű bejelentést tett az Igazságügyi Minisztériumnál az Egyesült Államok magyar nagykövetségének hivatalos oldalán megjelent írás miatt, mely szerint

fontos beszélgetést folytattunk az Országos Bírósági Tanács vezetőivel a tanács függetlenségének előmozdítása érdekében végzett folyamatos munkájukról és a tanácsnak a magyar igazságszolgáltatási rendszerben betöltött kulcsfontosságú szerepéről.

Az Igazságügyi Minisztérium a bejelentésre adott válaszában felhívta a figyelmet, hogy a magyar külpolitika az Európai Unió legszuverénebb külpolitikája. „Magyarország úgy küld és úgy fogad nagyköveteket, hogy a kölcsönös tisztelet talaján állva, a józan észre alapozva fejlesszék az országok közötti kapcsolatokat. Az Egyesült Államok nagykövete az amerikai érdekekből indul ki, mi azonban a magyar érdekeket képviseljük” – írták a tárca közleményében.

Hozzátették: annak ellenére, hogy egyes amerikai megnyilvánulások sajnálatos módon nem a kölcsönös tiszteletről szólnak, Magyarország álláspontja változatlan: az Amerikai Egyesült Államok hazánk szövetségese.

Mi, egy a józan észen alapuló, a kölcsönös tiszteletre és előnyökre épülő együttműködés mentén akarjuk fejleszteni kapcsolatainkat

– szögezte le a minisztérium.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Brüsszel beadta a derekát: tízmilliárd eurós kohéziós forrás jöhet Magyarországra – Hisszük, ha látjuk!!!!

Egy francia lap is beismerte: Orbán Viktor főszereplő és példakép Európában + mindenszo.hu kommentár