in , , ,

Kötter Tamás: az európai vezetés már a hatodik szankcióscsomagról tárgyal, de a harcok továbbra sem csitulnak

Az EU továbbra sem tudja hideg fejjel saját érdekeit képviselni. Moralizálunk és polarizálódunk.

„Az európai vezetés már a hatodik szankcióscsomag elfogadásáról tárgyal, közel két hónapja lekapcsoltuk Oroszországot a SWIFT-rendszerről és a harcok továbbra sem csitulnak. A szankciók nem működnek.

A szankciók okán létrejött bizonytalan orosz-EU viszony árrobbanást hozott az energiapiacon, nőttek az üzemanyagárak és fokozódik az infláció. A szankciók jobban fájnak nekünk, mint az oroszoknak.

Az EU továbbra sem tudja hideg fejjel saját érdekeit képviselni. Moralizálunk és polarizálódunk. Olyan régóta van jólét a kontinensen, hogy elképzelni sem tudunk egy olyan helyzetet, amikor nincs melegvíz, hidegek a fűtőtestek és üresek a benzinkutak.

A csúnya valóság, hogy ettől csak pár rossz döntésnyire vagyunk. A tárolóinkat fel kellene tölteni a tél után, de az orosz nyersanyag nélkül nem vagyunk képesek kielégíteni legalább az igényeink negyedét.

A magyar kormány nem Facebook keretek beállításával és dühös petíciókkal védi meg az ország energiaellátását. Szijjártó Péter a minap is Kazahsztánban járt és a kirgizekkel tárgyal hosszú távú energetikai együttműködés jegyében.

A tett halála az okoskodás, azonban Európa legtöbb vezető politikusától ennyi telik. A magyar kormány állja a sarat és a gyakorlati problémákat nem kényelmes szalonokban akar megoldani, hanem a terepen.”

 

– írja Kötter.

 

Add tovább!

Varga Judit trollkodott: ilyen sokan aggódtak a magyar és lengyel jogállamiság helyzete miatt az EP keddi ülésén.

Hoppá! Nem le, hanem berobban a magyar gazdaság idén: a háború hatásait is megúszhatjuk