in , ,

Kötter Tamás: a kárpátaljai magyarok nem az unióért halnak meg, hanem azért, mert nincs más választásuk – Kedves Cseh Katalin, könyörgöm, maradjon csendben!

Cseh megőrült

„Kedves Cseh Katalin, ha a határontúli magyarok jogairól van szó ön és pártja maradjon csendben! Nem kedves Cseh Katalin, a kárpátaljai magyarok azért halnak meg egy olyan hazaért, ahol magyarul meg sem szólalhatnak, mert nincs más választásuk. Az Európai Unió gyalázatos politikájáról, amelyet az őshonos kisebbségekkel kapcsolatban visznek, illetve nem visznek pedig jobb nem is beszélni, mert ilyenkor mindig szégyellem magam, hogy egy ilyen képmutató szövetség »polgára« vagyok.

Amíg az EU csak egy kereskedelmi, ipari szövetség volt nemzetiségi kérdésben különösebb elvárásaim nem is voltak vele szemben, ám miután átment ”morális hatalommá” vagy legalábbis az szeretne lenni, már joggal hánytorgatom fel az egykori kisantant államok viselkedését a magyar kisebbségekkel szemben.

Tudom, önök progresszív vallás hívei, amely csak egyéni jogokat ismer, de azt határtalanul, míg a nyelvi, történelmi, vérségi közösségre gyanúval tekint. Tudom és látom, amikor a szomszédos államokban szlovák és román jelöltek mellett kampányolnak a magyarral szemben, amikor nemzetközi érdekeket érvényesítenek itthon a hazaiakkal szemben, amikor külföldi segítséggel akarják megdönteni a törvényesen megválasztott magyar kormányt. Önök a legutolsók, akiknek bármilyen morális alapja lenne arra, hogy a határontúli magyar kisebbségről beszéljen! Könyörgöm maradjon csendben!”

– írja Kötter Tamás.

 

 

Szijjártó Péter a CNN-nek: magyarok is meghalnak ebben a háborúban, az azonnali tűzszünet létfontosságú (VIDEÓ)

A lengyelek teljesen ledobták az ékszíjat – Mateusz Morawiecki: Lengyelország kész ukrán pilótákat kiképezni F-16-osokra