in ,

Kötter a Momentumról: a kormány valamennyi nemzetközi vagy hazai projektjét, legyen az keleti nyitás, olimpia rendezése, Liget projekt, Hauszmann Program, Fudam Egyetem (és még előttünk áll egy év, így nyilván bővülni fog a sor) azonnal támadás alá veszik

A Momentum nevű (ügynök)párt politikai pályafutását a „nem”-ek kísérik végig

„A kormány valamennyi nemzetközi vagy hazai projektjét, legyen az keleti nyitás, olimpia rendezése, Liget projekt, Hauszmann Program, Fudam Egyetem (és még előttünk áll egy év, így nyilván bővülni fog a sor) azonnal támadás alá veszik. A cél nyilvánvaló, míg az indíték kettős. Az előbbi esetében a jó eséllyel megvalósuló (ebben is különbözik a polgári a korábbi balliberális kormányoktól, nem csupán papíron költik el a pénzt, lásd Kormányzati negyed, hanem valóban értéket teremtve valóra is váltják a terveket), így sikerként elkönyvelhető kormányzati beruházások tovább erősítik negyedik Orbán kormány kormányzóképességébe vetett hitet, amit feltétlenül rombolni kell. (…)

Itt jegyezném meg, hogy a Várban építendő, a nyolcvanas éveket idéző tervén kívül, mely terv még a híveik körében is kiverte a biztosítékot, önálló, építő jellegű ötlettel, céllal a Momentum nem állt elő. (hacsak CEU »visszahívását« nem tekintjük annak – amit egyébként még sikerként is elkönyvelhetne a párt, hiszen, a CEU továbbra is működik Budapesten). Politikai credoját tekintve a Momentum, ahogy Jászi Oszkár óta minden balliberális erő (ha éppen nem a Szovjetuniót tekinti modernizációs mintának) a nyugathoz való felzárkózást, csatlakozást tűzi zászlójára: »Olyan nyugati Magyarországot fogunk építeni… «, »Irány nyugat!«, »Magyarország nyugati ország akar lenni.« és még sorolhatnánk az üres, nyugattal kezdődő vagy végződő szólamokat.

Az jó hírem, hogy mi mindig is a nyugathoz tartoztunk. Még akkor is, amikor a II. Világháborút követően a nagyhatalmak átadtak bennünket és sorstársainkat a Szovjetuniónak, és még akkor is, amikor 1956-ban fegyveres segítség, nemzetközi kiállás helyett rádióüzeneteket küldtek, és akkor is, amikor a nyugati hölgyek és urak (vagy inkább nevezzem elvtársaknak őket!?) ide jártak a gyakran véres kezű hazai elvtársakkal (vagy előlegezzem meg nekik a hölgy és úr megnevezést) vagy a gyerekeikkel, unokáikkal üzletelni és vadászni.(…)

Az már csak bónusz kérdés, hogy mitől leszünk a Momentum szerint nyugati ország? Ha nem kereskedünk Kínával, Oroszországgal, ha beszállunk az USA-Kína kereskedelmi háborúba, ha nem bővítjük (akár a nyugati bezzegdemokráciák versenytársaként is) a piacainkat Kelet felé? Vagy attól, ha bevándorló hátterű személyek adják évről évre növekvő arányban a lakosságunk egy részét, a NO-GO zónáktól, a térdepeléstől, a morál fitogtatásától, a múlt átírásától, a fehér ember elleni rasszizmustól? Mert mást, többet annál ami van, jelenleg sajnos csak ezt tudnak ajánlani.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Szánthó Miklós a baloldalról: földönfutóvá tétel, ruandai módszerek, nem lesz kegyelem

Ez nagyon ciki! A többség nem ért egyet a ragyás Tóth Krisztinával Az arany ember ügyében