in , ,

Köszönjük, Ursula! Szép munka: Brüsszel szerint bármikor előfordulhatnak fennakadások a vezetékes gázellátásban

Az Európai Bizottság javaslatot készít elő az uniós tagországok kötelező gáztartalékairól annak érdekében, hogy felszámolják az EU oroszországi fosszilis energiahordozóktól való függőségét

Az Európai Bizottság javaslatot készít elő az uniós tagországok kötelező gáztartalékairól annak érdekében, hogy felszámolják az EU oroszországi fosszilis energiahordozóktól való függőségét–derül ki a dpa hírügynökség által megtekintett tervezetből. A dokumentum szerint az uniós tagállamoknak biztosítaniuk kell, hogy a gáztárolók minden év november 1-jéig legalább kilencven százalékos töltöttségűek legyenek, mivel a vezetékes gázellátásban bármikor előfordulhatnak fennakadások.

A javaslat, amelyet várhatóan szerdán tesznek közzé, az EU energiaellátását érintő komoly aggodalmak közepette született, mivel Oroszország ukrajnai hadműveletei, majd az azt követő szankciók miatt megnövekedett az orosz gázszállítások leállításának valószínűsége. A tervezet szerint az EU végrehajtó szerve ellenőrzéseket is végez majd az átmeneti gáztárolási szintek figyelemmel kísérésére a novemberi határidő előtt. Németország maga is hasonló intézkedéseket tervez, amelyek májusban lépnének hatályba.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Döbbenet: bordélyház működhetett egy volt MSZP-s politikus lakásában

      Hodász atyát várják az ukrán-magyar határnál – Lehet menni segíteni