in

Kocsis Máté bejelentette, elmegy-e a Partizán műsorába

A Fidesz parlamenti frakcióvezetőjét a múlt héten hívta meg Gulyás Márton a Partizánba.

Pénteken jelentette be egy YouTube-ra feltöltött videóban Gulyás Márton, hogy meghívja Kocsis Mátét a Partizánba egy vitára. A vita időpontjára szeptember 27. szerda estét jelölte ki a Partizán vezetője. Gulyás szerdán egy Facebook-posztban erősítette meg, továbbra is várja Kocsist a stúdióba. 

Kocsis Máté múlt héten a Fidesz és a KDNP kihelyezett frakcióülésén azt mondta, hogy a nagyobbik kormánypárt azért nem támogatja Svédország NATO-felvételét, mert elfogadhatatlannak tartják azt a svédeknek bemutatott oktatóvideót, melyben Gulyás Márton is megszólal.

 

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerdán napközben kitett Facebook-bejegyzésében azt írta: ahogy eddig sem, ezután sem fogad el meghívást Gulyás Márton műsorába.

 

 

„Sajtótájékoztatómat követő felindultsága érthető. Nyilván nem kellemes, amikor szembesítik ritkaságszámba menő tettével, melyet a svéd közszolgálati csatorna videójában elkövetett saját hazája ellen, jól átgondolt, vegytiszta politikai megfontolásból” – kezdte bejegyzését az országgyűlési képviselő, majd úgy folytatta, a svéd oktatóvideó „kritikán aluli, durván egyoldalú és elfogult, példátlanul gonosz, mely Magyarországról olyannyira hamis képet fest – svéd fiatalkorúaknak szánva -, hogy arra nehéz udvarias kifejezéseket találni”.

„Ha egy csepp tisztesség (és bátorság) szorult volna a műsor készítőibe, akkor nem a legádázabb politikai ellenfeleinknek tekinthető brüsszeli liberális politikusokat szólaltatták volna meg, mint Guy Verhofstadt és Judith Sargentini, vagy nem a jelenlegi magyar kormányt végletesen gyűlölő amerikai dollármilliárdos, Soros György egyetemi beosztottját kérdezték volna, sőt, – tovább megyek – akkor nem önt, mint az itthon egyik legismertebb liberális propagandistát kérték volna megszólalásra” – szögezte le.

 

 

Kocsis Máté kiemelte, hogy a svéd műsor szégyen, az abban foglalt hazugságok, rosszindulatú sugalmazások itthon helyükön kezelhetők, külföldön azonban sértik Magyarország érdekeit.

Az a műsor hazánkat egy másik európai ország polgárai számára hamis színben tünteti fel, s Ön ebben örömmel vett részt, sőt, – egyfajta előremenekülésként – most is azt mondja, fenntartja az ott elmondottakat”

– jelentette ki a politikus, aki azt üzente Gulyás Mártonnak: ne csodálkozzon azon, ha mindezt még jó néhányszor felemlegetjük majd. Kocsis Máté azt írta, a neki címzett videóban Gulyás úgy fogalmazott: „Fontos lenne, hogy (Kocsis Máté) személyesen világítsa meg, kik azok az úgynevezett álcivilek, akik veszélyt jelentenek Magyarország önrendelkezésére. Nagyon fontos kérdések és akkor még a svéd NATO-csatlakozásról nem beszéltünk.”

„Nos, ha figyelte a sajtótájékoztatómat (még az ön által tett meghívás előtt), láthatta, külön kitértem arra, hogy elsőként mindig az érintettek szokták izgatottan megkérdezni, hogy vajon kik azok az álcivilek, kikre gondol a kormány, amikor külföldről finanszírozott szervezetekről beszél” – közölte.

A svéd NATO-csatlakozás lassításáért ezúttal személyesen ön is sokat tett. Komoly diplomáciai feszültséget szít a két ország között a maguk 10 perces kis hamissága. Ezen nincs mit magyarázni, erről nincs mit beszélni”

– reagált a meghívásra Kocsis Máté, aki szerint ahogy eddig sem, ezután sem fogad el meghívást a Partizán műsorába, „ugyanis nem érezném jól magam, ha akár csak egyetlen ember is miattam nézné”.

Ön propagandista, abból is a tehetségesebbek közül való. Jól és ügyesen csomagolja be valós politikai céljait, de sokszor mégis áttetsző ez a lepel, ezért kérem ne várja, hogy asszisztáljak mindehhez. Se most, sem a jövőben”

– zárta a fideszes politikus.

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Agyhalál – A milliárdos Dobrev Klára bejelentette: „Demokratizáljuk a demokráciát” – Az EU pénzeket is hazahoznák, igen, egyenesen Dobrev számlájára

Dobrevék a despotizmust és az elnyomást hoznák vissza – 2006-ban láttuk már, milyen az, amikor Dobrev „demokratizálja a demokráciát”