in ,

Kocsis Máté: a gyónási titok eltörlésére a DK előtt egyedül a nácik tettek javaslatot

A gyónási titok eltörlésére a Demokratikus Koalíció előtt egyedül a nácik tettek javaslatot

A gyónási titok eltörlésére a Demokratikus Koalíció előtt egyedül a nácik tettek javaslatot – nyilatkozta Kocsis Máté a Magyar Nemzetnek, aki szerint Gyurcsány Ferenc pártja minden alkalmat megragad, hogy belerúgjon a történelmi egyházakba. A Fidesz frakcióvezetője szerint nem meglepő, hogy a Jobbik nem szólal meg az ügyben, hiszen a párt már nem a maga ura, nem ők határozzák meg, mikor mit mondjanak. Vadai Ágnes múlt szerdai sajtótájékoztatója kapcsán elmondta: olyan brutális javaslatról van szó, hogy még a pártállami diktatúra idején a kommunisták sem javasoltak ilyet.

Vannak hivatások, amelyek a bizalomra épülnek. Ilyen az orvosi, az ügyvédi, a pszichológiai és a papi hivatás is. Ha ezek esetében elkezdjük feltördelni a titoktartási követelményeket, akkor felszámoljuk az elengedhetetlen bizalmat is

– nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Kocsis Máté annak kapcsán, hogy Vadai Ágnes múlt szerdán a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott sajtótájékoztatón közölte: „valódi pedofilellenes” javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely átfogó vizsgálatot ír elő a magyar katolikus egyháznak a pedofil-bűncselekmények feltárására, és a gyónási titok megsértésével feljelentésre kötelezné a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekről tudomást szerző papokat.

 

Olyan brutális javaslatról van szó, hogy még a pártállami diktatúra idején a kommunisták sem javasoltak ilyet. A gyónási titok eltörlésére egyedül a nácik tettek javaslatot, mondván, a Harmadik Birodalom érdeke erősebb, mint a katolikus egyháznak a gyónási titokhoz fűződő érdeke. A Demokratikus Koalíció javaslata a legkeményebb náci diktatúrát idézi. Minden alkalmat megragadnak arra a parlamentben és azon kívül is, hogy belerúgjanak a történelmi egyházakba, általánosításokkal vagy hamis információkkal lejárassák azokat

– fejtette ki Kocsis Máté. A frakcióvezető felhívta rá a figyelmet, hogy a pedofilellenes törvény személyi hatálya ugyanúgy vonatkozik a katolikus papokra, mint mindenki másra.

 

Az egyházi személyek éppen olyan büntetésben részesülnek, ha pedofil-bűncselekményt követnek el, mint bárki más. Gyurcsány Ferencék javaslata tehát nem más, mint a hívő magyar emberek heccelése

– vonta le a következtetést a Fidesz frakcióvezetője. A Jobbik kétfelé húz: a Gyurcsány-féle összetartozás csatlósa, viszont a kormánypárt mellett ők is a pedofilellenes törvény mellett szavaztak, ezzel a támogatói tábort is felszeletelték. Kocsis Máté a Jobbikról kifejtette: már nem a maga ura, hanem egy fiókszervezete lett a Gyurcsány-féle szövetségnek.

Már nem maguk határozzák meg, hogy mikor, mit mondjanak. Most nyilván azt az utasítást kapták, hogy hallgassanak. Az pedig, hogy korábban megszavazták a pedofíliaellenes csomagot, csak egy politikai trükk volt. A baloldal ezáltal szeretett volna minden politikai ízlést kielégíteni. Ez is csak egy színjáték volt, mint manapság minden a baloldalon

– mutatott rá Kocsis Máté.

Mint korábban a Magyar Nemzet beszámolt róla, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) levelet kapott Vadai Ágnestől, amelyben a baloldali politikus Ferenc pápa gyermekvédelemre vonatkozó rendelkezéseire hívta fel a püspökök figyelmét. Tóth Tamás, az MKPK titkára válaszában biztosította az országgyűlési képviselőt, hogy a pápa ezen rendelkezéseit a konferencia ismeri és magára nézve kötelezőnek tartja, beleértve a gyónásra vonatkozó titoktartást is, amely Ferenc pápa szerint sem képezi vita tárgyát. A közleményben kiemelték: nem szolgálja az áldozatok és a társadalom érdekeit, ha egyéni és családi tragédiákat egész közösségek, egyházi és világi hivatások megbélyegzésére, lejáratására vagy rövid távú politikai haszon érdekében használnak fel. Vadai Ágnes törvényjavaslata kapcsán Vejkey Imre, a KDNP politikusa közleményt adott ki pénteken, amelyben azt írta: ez nyílt támadás a katolikus egyház ellen.

Ez nem más, mint az egyház semmibevétele! Ez nem más, mint a magyar alaptörvény és a hatályos nemzetközi egyezmények semmibevétele! Ez nem más, mint súlyos beavatkozási kísérlet a kánonjogba!

– fogalmazott a KDNP képviselője, aki szerint az egyesített baloldal vezető ereje most kimutatta a foga fehérjét, a keresztényellenes agressziót, amely az igazi habitusuk.

 

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Nagyon jó a műsor! Bözsi néni (DK) kiakadt, mert állítólag a Momentum nem akar kormányváltást

Hova lettél, egykor emberségből példát mutató Hollandia?