in , ,

Kivénhedt kommunista – Pilhál szétcincálja a kormányt támadó ÁVH-s Paul Lendvait

Mondja a frankót

Orbán Viktor közelgő moszkvai látogatásáról szörnyülködik a Der Standard január 25-i számában Paul Lendvai, az 1956 óta Ausztriában élő Lendvai Pál. Az egykori ÁVH-tiszt, majd Szabad Nép-újságíró cikkét természetesen a Népszava is fontosnak tartotta közölni. Pali bácsi változatlanul Magyarország-szakértőnek tartja magát, ­kinyilatkoztatásait bibliaként citálja a nyugati világ elmebeteg fele – ők ma is Lendvai-látomásokból állítják össze a Kárpát-medencében történteket. (Boldogult Tom Lantos, az Egyesült Államok szenátora volt annak idején hasonló „magyar hang”; odaát ő „értelmezte” az itthon történteket. Dacára annak, hogy a kinti magyarság nagy ívben elhatárolódott tőle.)

A mostani írás szerint a magyar miniszterelnök Putyin legszorosabb szövetségese Európában, ő az egyetlen az EU- és a NATO-államok miniszterelnökei közül, aki az orosz autokratának segít. Nem véletlen, hogy néhány napja Lavrov orosz külügyminiszter Barátságért renddel jutalmazta magyar kollégáját, Szijjártó Pétert. A Nyugattól való elfordulás része az orbáni rendszerváltásnak, magyarázza Pali bácsi, aki egyébként úgy véli, Magyarország aránytalanul nagy szerepet játszik a nemzetközi politikában. Igazának alátámasztására olyan idvezült kiválóságokra hivatkozik, mint Lengyel László politológus és Surányi György aranykereskedő.

Pali bácsi korábban éveken át azon siránkozott, szörnyű, hogy Orbán Viktort csak hajszál választja el a szélsőséges Jobbiktól. Ha most kérdeznék erről, gondolom, kiesne a ritmusból.

 

(Pilhál György, magyarnemzet.hu)

 

Add tovább!

Deák Dániel: Márki-Zay úgy hazudik, mint a vízfolyás – Videó

Mutatjuk, milyen családtámogatásokat szüntetne meg a moslékkoalíció – Videó