in , ,

Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök: Ellen kell állni a brüsszeli elit gyarmatosító törekvésének

Fordulat a pápa álláspontjában a migrációt illetően?

Kiss Rigó László Szeged sanád egyházmegye püspöke ( Szegedi dóm városképek )

Fordulat a pápa álláspontjában a migrációt illetően? Az egyházfő a Baltikumból a Vatikánba visszatérőben a pápai repülőgépen úgy fogalmazott: be lehet fogadni a migránsokat a lehetőségekhez mérten, de nem tömegesen, mivel az nem lehetséges. A katolikus egyházfő hozzátette: az ajtók nyitva állhatnak, amennyiben nem jelentenek fenyegetést az identitásra. Az ECHO TV Napi aktuális című műsorában Kiss-Rigó László, szeged-csanádi püspök azt mondta: a pápa már korábban is hasonlóan vélekedett, azonban a nyugati sajtó nem adott hírt az ilyen nyilatkozatairól.

 

Kiss-Rigó László elmondta: az egyházfő már egy évvel ezelőtt hangsúlyozta a migráció megállításának fontosságát, amikor a magyar katolikus püspökökkel találkozott.

Kifejezetten hangsúlyozta annak fontosságát, hogy minden lehetséges módon ellent kell állni a mai brüsszeli és strasbourgi elit Európát gyarmatosító törekvésének

– fogalmazott.Hozzátette: amikor humanitárius problémák merülnek fel, és szerencsétlen embereket kell segíteni, akkor jó keresztényhez híven segít, azonban ő is látja a migráció Európát érintő veszélyeit.

A szentatya körültekintő és megfontolt hozzáállásra szólított fel, ezzel kapcsolatban Kiss-Rigó László úgy fogalmazott: azon emberek akik humanitárius segítségre szorulnak, mert menekülniük kell valahonnan, őket segíteni kell abban, hogy hazamehessen és ott biztonságban élhessenek.

(Echotv.hu)

 

Bayer Zsolt – Két orvosi eset

FORDULAT! – Az altatóorvos ellen szólaltak meg orvosok a MOK.hu -n