in

Kína beszólt – Kína felszólította Washingtont, hogy változtasson az Ukrajnához fűződő viszonyán

Peking szerint az USA szándékosan szítja a feszültséget Ukrajnában, és semmit nem tesz azért, hogy béketárgyalások útján véget érjen a konfliktus.

A Világgazdaság arról ír, hogy Kína elvárja: az Egyesült Államok változtassa meg Ukrajna-politikáját, és a feszültség szítása helyett a megbékélést segítse elő – erről a kínai külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-pin beszélt. Emellett azt is közölte, hogy országa visszautasít minden kritikát, amely a kínai–orosz kapcsolatokra vonatkozik. „Ragaszkodunk hozzá, hogy

az USA gondolja át a felelősségét az ukrajnai háborúban,

és tegyen valódi lépéseket a béke és a béketárgyalások előmozdítása érdekében” – mondta a kínai külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-pin.

A VG szerint a szóvivő arról is beszélt, hogy visszautasítanak minden kritikát, amely az orosz–kínai kapcsolatokat érinti – erről a TASZSZ orosz hírügynökség írt. Kiemelte, hogy követelik Washingtontól, hogy változtasson az Ukrajnához fűződő viszonyán, és viseltessen felelősségteljesen a konfliktussal kapcsolatban. „Soha nem tartottuk helyénvalónak az Egyesült Államok kritikus kijelentéseit a kínai–orosz kapcsolatokról. Washington még nyomást is gyakorol ránk. Ezt nem fogadjuk el” – mondta Vang egy sajtótájékoztatón.

A portál emlékeztet: az Egyesült Államok korábban élesen bírálta Pekinget, amiért katonai segítséget nyújt Oroszországnak. Kína szerint az USA szándékosan szítja a feszültséget Ukrajnában, és

semmit nem tesz azért, hogy béketárgyalások útján véget érjen a konfliktus.

A kínai kritikák akkor hangoztak el, írják, amikor Joe Biden hirtelen elutazott az ukrán fővárosba, előzetes bejelentés nélkül, majd Kijevben találkozott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Tizedik éve nő a reálbér Magyarországon – Az ellenzék hallgat

Micsoda pofátlanság és aljasság: Gyurcsány egy lopott villából osztja az észt és onnan akarja „mutatni az utat”