in

Kilőtte Bayer Zsolt hivatalos oldalát a Facebook?

Eltűnt a Facebookról Bayer Zsolt hivatalos oldala

Eltűnt a Facebookról Bayer Zsolt hivatalos oldala. Az ismert jobboldali publicista többezres rajongó táborral rendelkezett a közösségi médiában, a törlés okáról több olvasónk szerkesztőségünket kérdezte.

Törölhette a Facebook Bayer Zsolt hivatalos Facebook-oldalát – írták olvasóink. Az ismert publicista, rádiós, televíziós műsorvezető hivatalos rajongói oldalát ma reggel már hiába keresték követői. Többen arra gyanakodtak, hogy letiltották a publicistát.

Olvasóink félelme nem alaptalan, a Facebook kettős mércét alkalmazó cenzúrájáról már többször írt a Magyar Idők is, a meghatározó jobboldali véleményformálókat ugyanis a választások előtt gyakorlatilag virtuálisan likvidálták a közösségi felületről. A hét elején a jobboldali megmondóportálként ismert mindenszo.hu teljes szerkesztői gárdájának privát oldalai is törlésre kerültek.

„Minden kollegánk minden email címhez tartozó Facebook fiókja tiltva, kirekesztve, ledózerolva a Facebookról. Ok, indok, magyarázat nélkül.” -írták oldalukon.

Nem csupán magyarországi felhasználók tapasztalják az egyoldalú diszkriminációt.Annyi jobboldali felhasználó tapasztal hasonlót a közösségi médiában, hogy már a lengyel kormány ellenlépéseket tervez.

A lengyel digitális ügyekért felelős minisztérium a jobboldaliakat sújtó cenzúra miatt egy munkacsoportot fog létrehozni, és fel is vették a kapcsolatot a Facebookkal – adta hírül néhány nappal ezelőtt a lengyel sajtó.

Bayer Zsolt oldalát azonban a trollok miatt függesztette fel publicistánk. Mint mondta: ez csupán időszakos, amint sikerült „megtisztítani” az oldalt, ismét aktívvá teszi.
(magyaridok.hu)

Ha már a Facebook tilt -> Kérjétek híreinket emailben, hogy el tudjunk hozzátok jutni!

Brüsszel: megpróbálták Szijjártó Péterbe fojtani a szót (videó)