in ,

Kezdődik! Agyhalál – Letiltotta a húst a menzáról egy francia polgármester

Lyon polgármestere korábban a Tour de France biciklis verseny környezetszennyezőnek nevezésével verte ki a biztosítékot.

A kormány részéről is érkezett kritika, amiért Gregory Doucet, Lyon zöldpárti polgármestere letiltotta az iskolamenza menüjéről a húst. Doucet azzal indokolja a döntését, hogy ezáltal a fogyasztás gyorsabb lesz, ami segíti a koronavírus-járvány elleni védekezést.

„Elfogadhatatlan sértés”

Lyon az egyik húsételeiről híres kulináris fővárosa Franciaországnak. Éppen ezért nem meglepő, hogy közfelháborodás követte a zöldpárti polgármester döntését. Julien Denormandie agrárminiszter például azt írta a Twitteren, hogy „Tartsuk távol az ideológiát a gyermekein tányérjaitól!”.

A döntést Gerald Darmanin belügyminiszter is kommentálta. Véleménye szerint a húsételek letiltása „elfogadhatatlan sértés” a francia farmerekkel és hentesekkel szemben. Hozzátette azt is, hogy

sok gyermek csak az iskolai menzán tud húst enni.

Doucet kiállt a döntése mellett. Tagadta az intézkedés ideológiai jellegét és azzal védekezett, hogy a jobboldali elődje is „pontosan így tett” a járvány első hullámában. Hozzátette azt is, hogy az iskolai menü a húsok helyett tartalmaz halat és tojásokat,

mindent egybevetve pedig teljesen „kiegyensúlyozott a iskolások számára”.

Botrányhős zöldek

A zöldpárti polgármesternek nem ez az első fiaskója. Korábban azzal került be a hírekbe, amiért „macsónak” és „környezetszennyezőnek” bélyegezte a Tour de France bicikliversenyt.  De ő az egyetlen azon zöldpárti politikusok közül, akik formabontó intézkedéseikkel országos botrányt kavarnak. Tavaly például Bourdeaux polgármestere, Pierre Hurmic került a hírekbe, amiért úgy döntött, hogy karácsonykor nem állít a főtéren „egy halott fát”.

 

(mandiner.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez izgalmas! Sárosdi Lilla vs. Szarvas József – Videó

Hivatalos: az Eurostat legfrissebb kimutatása szerint drasztikusan csökkent hazánkban az anyagi nélkülözésben élők aránya.