in

Kevesen hisznek az ellenzéki horrorkoalícióban

Kevesen hisznek egy ellenzéki koalíciós kormányban

Kevesen hisznek egy ellenzéki koalíciós kormányban, derült ki a Századvég legújabb közvélemény-kutatásából. A Századvég által megkérdezettek mindössze 29 százaléka szeretné, hogy a választások után közös ellenzéki – horrorkoalíciós – kormány alakuljon a baloldali pártokkal és a Jobbikkal, ezzel szemben 51 százalékuk az Orbán-kormány újraválasztása mellett döntene. Még a baloldaliaknak is csak a fele értene egyet egy Jobbik-baloldal kényszerházassággal, míg a jobboldaliak szinte teljesen elutasítják azt.

 

A baloldali szavazóknak is csak alig több mint fele (52 százaléka) értene egyet egy nagy közös ellenzéki – baloldal és Jobbik – kormány felállításával. A középen állók kevesebb mint fele (38 százaléka) támogatna egy horrorkoalíciós kormányzatot. A jobboldaliak pedig egyértelmű elutasítják, csupán 11 százalékuk tartaná jónak ha Vona és Gyurcsány tartós nászra lépnének.

A Századvég szerint az ellenzéki horrorkoalíció elutasítottságának oka az ellenzéki pártok sikertelen egyezkedési próbálkozásában kereshető.

Nem csoda hát, hogy a megkérdezettek 56 százaléka egyetértett azzal az állítással, hogy egy összellenzéki koalíciós kormány politikai válságot okozna.

 

Mindössze 30 százalék gondolta úgy, hogy jól sülhet el egy ilyen kényszerházasság.

Forrás: Századvég Alapítvány

A Századvég grafikonja szerint az összes megkérdezett 51 százaléka szeretné, hogy a Fidesz és Orbán Viktor folytassa a kormányzást, míg 29 százalékuk gondolta úgy, hogy alakuljon egy Jobbik-baloldal kormány. A maradék 20 százalék nem tudja, vagy egyiket sem szeretné illetve nem válaszolt.

Forrás: Századvég Alapítvány

(origo.hu)

TERRORTÁMADÁS NÉMETORSZÁGBAN – Több halott, 30 sebesült (képek) – 2018. április 7

Fekete-Győr András most csinált végleg s@gget a szájából (Videó!)