in ,

KÉSZ, VÉGE? – Lassan se szavazójuk, se tagságuk: Tagok nélkül marad lassan a „néppártosodó” Jobbik

teljes csicskulás

 

Tagok nélkül marad lassan a „néppártosodó” Jobbik

Kurta közleményben tudatta közösségi oldalán az egri Jobbik, hogy a párt országos elnöksége egyhangú döntésével feloszlatta a párt helyi alapszervezetét, és szombaton újjáalakult. A szervezet elnökévé Mirkóczki Ádámot, alelnökévé Ecsedi Tamást választották. Megtörtént tehát az, ami várható volt: a néppártosodott Jobbik nem túl tisztességesen, egy huszárvágással megszabadult az egri alapszervezet alapítóitól, régi tagjaitól, vagyis azoktól, akik a nemzeti, radikális Jobbikba léptek be.

A Magyar Idők értesülései szerint az alapszervezeti tagok nagyobb része nem is tudott arról, hogy újjászervezik a csapatot, őket meg sem hívták az új szervezet bemutatására. Így az eddig tizenhét fős egri szervezet hét taggal folytatja munkáját, mindegyikük hű embere Mirkóczkinak, a párt országgyűlési képviselőjének.

A tagok jelenlegi számából egyébként látható, milyen sikeres is a néppártosodási folyamat: a valaha szebb napokat látott, még valóban józan ésszel gondolkodó Jobbik idején a tagság ennek többszöröse volt. A lap úgy tudja, hogy azok az alapszervezeti tagok, akiket a Mirkóczki vezette szervezet minden előzetes tájékoztatás nélkül kitett, nem nyelik le a békát, és nem ülnek tétlenül. Információink szerint a közeljövőben az is kiderül, milyen lépéseket tesznek az eltávolításuk nyomán.

Az egri alapszervezet szétesése amúgy nem előzmény nélküli. Völgyi István korábbi alelnök a Magyar Időknek egy hónapja már elmondta: bármikor kettéhasadhat az egri Jobbik, a hevesi megyeszékhely nemzeti radikálisai csak a hívó szóra várnak, hogy szakítsanak Vona Gáborékkal.  Csak arra várunk, hogy valaki felemelje a nemzeti radikális zászlót, és lépünk. Ha Morvai Krisztina, Toroczkai László, Novák Előd vagy Gaudi-Nagy Tamás azt mondaná, álljunk fel, nem haboznánk – jelentette ki akkor fogalmazott Völgyi Sándor, aki azt is elmondta, a tagság csaknem nyolcvan százaléka nem ért egyet a Jobbikban jelenleg végbemenő folyamatokkal.

Az egykori alelnök akkor azt hangsúlyozta, hogy kezdetben nem ezt a Jobbikot támogatták. Tudja, ez olyan, mintha vennék egy vonatjegyet Budapestre, majd Hatvannál közölnék, hogy Szolnokra megyünk inkább. Én arról a vonatról leszállok – fogalmazott Völgyi Sándor. Eger egyébként nem egyedi példa, egész Hevesben ez a jellemző, alapszervezetek szűnnek meg, és akik még tartják magukat, várakoznak. Völgyi Sándor szerint csak arra, hogy a radikális vonalat képviselő, prominens jobbikosok közül valaki jelt adjon.

Forrás: Magyar Idők Fotó: PS

(forrás: pestisracok.hu)

HOPPÁ! – Soros elismerte a Financial Times-nak: Beleavatkozik a nemzetállamok belpolitikájába

Már magyarázkodik – A román miniszterelnök azt állítja: nem beszélt akasztásról