in ,

Kész, vége! Kifingott a tatabányai összefogás

A polgármester új frakciót hoz létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával.

 

Közösségi oldalán jelentette be Szücsné Posztovics Ilona, Tatabánya DK-s polgármestere, hogy pénteken „Balogh Ferenc, Lusztig Péter és Renczes Dávid képviselőtársaimmal kilépünk az Összefogás Tatabányáért frakcióból és új frakciót hozunk létre a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum és a Párbeszéd pártok támogatásával”.

A polgármester arról ír, hogy „egyre fokozódó aggodalommal” figyelték a frakcióban maradó képviselők viselkedését. Szücsné bejegyzésében Fekete Miklóst (MSZP), Nagy Bélát (független, MSZP-jelölt) valamint Hoffer Dávidot (DK, majd független) említette név szerint.

 

Feszültségek a DK-n belül

A polgármester szerint a fenti képviselők „a Fidesz-KDNP frakció érdekeit támogatták”. Hoffer Dávid – akinek esetéről korábban mi is beszámoltunk – ezzel kapcsolatban korábban úgy fogalmazott, a városvezetés „gombnyomkodó automataként” számít csak rá. Hoffer végül kilépett a DK-ból, elmondása szerint ugyanis „vállalhatatlanná vált a közös munka”. A tatabányai képviselő beszélt Varju Lászlóval, a párt alelnökével is. Hoffer jelezte Varjunak, hogy Szücsné vezetése alatt a „város működőképessége van kockán”.

Na és? Neked az a dolgod, hogy úgy szavazz, ahogy a pártelnököd mondja! Tudunk együtt dolgozni, vagy nem?”

– felelte erre Hoffer elmondása szerint a DK alelnöke.

Hoffer közleménye miatt Szücsné rágalmazás miatt feljelentést tett. „Úgy tűnik, a Fidesz hálója erősebb volt, mint gondoltuk, és egy fiatal, tapasztalatlan képviselő is fennakadt rajta” – kommentálta az esetet a polgármester.

 

(mandiner.hu)

 

Add tovább!

Hahaha! Még csak most indult el, de máris káoszba fulladt az előválasztás

Szabó Tímea: jó lenne most már a hülyének nézést kicsit letekerni – Hé, Timi, mi is pont ezt mondjuk!