in ,

Kész, vége! Józsefvárosban is megbukott az ellenzéki összefogás

Csepel és Ferencváros után Józsefvárosban is széthullott az ellenzéki összefogás

Csepel és Ferencváros után Józsefvárosban is széthullott az ellenzéki összefogás, éppen csak a közös jelölt kihívójaként ringbe lépő Körmendi Gábor Attila nem látja így: ő rafinált módon “baloldali alternatívaként” hivatkozik magára Pikó Andrással szemben. Az öszellenzéki jelöltállítás tehát a VIII. kerületben is meghiúsulni látszik, csak úgy mint Budapest több kerületében és vidéken oly sok helyen.

Facebook-oldalán jelentette be Körmendi Gábor Attila, hogy versenybe száll Józsefváros polgármesteri székéért októberben a szintén ellenzéki Pikó Andrással szemben, akit a kerületi pártok összefogásának közös jelöltjeként reklámoz a fővárosi szivárványkoalíció.

Körmendi posztjában kifejtette:

Évek óta nézzük, hogy az ellenzéki pártok és szerveződések – marakodva a korábbi baloldali múlton – hogyan próbálják meg felosztani a még megszerezhető pozíciókat. Az értékek és a választói akarat egyáltalán nem számít, kizárólag a személyes politikai ambíciók, egy esetlegesen elérhető önkormányzati képviselői vagy külsős bizottsági hely, illetve az egyre szűkülő médiamegjelenések elérése jelenti a célt.

Az új polgármester-jelölt hozzátette: az ellenzéki összefogás jelöltjét alaposan megverte a fideszes Sára Botond, a baloldal pedig képtelen annyira megújulni, hogy ez ne ismétlődjön meg.

Mi semmit nem tanulva a hibáinkból, éppen ugyanazzal a mentalitással és eszközökkel készülünk a kampányba. Szerintem Sára Botond nem jó polgármester, de nem gondolom, hogy Pikó András bármivel jobb lenne. Éppen ezért szeretnék valódi baloldali alternatívát kínálni a józsefvárosi választóknak

-írta Körmendi.

(pestisracok.hu)

Kitűzte az önkormányzati választások dátumát Áder János – Íme az időpont

Akcióban az ellenzék – Horogkeresztet festettek Klausmann Viktor plakátjára Gyöngyösön – Fotókkal