in , ,

Kész, vége, elszakad a cérna a németeknél – Megint késelés volt Chemnitzben, és betelt a pohár a németeknél

Na végre!

Migránsok öltek Chemnitzben – Késelés, tüntetés, demonstrációk, betelt a pohár a németeknél (Videókkal!)

 

A kórházban életét veszítette az a német férfi, Daniel H., akit a német sajtóinformációk szerint bevándorló hátterű külföldiek egy csoportja támadt meg a városi fesztiválon, a németországi Chemnitzben. A meg nem erősített információk szerint a késelésbe torkollt dulakodás előzménye az volt, hogy migránsok támadtak rá egy fehér nőre, majd az őt védelmezők és a külföldiek között alakult ki az incidens. Hárman sérültek meg, egy 35 éves német férfi életveszélyesen, őt már nem tudták megmenteni, pár órával később a kórházban életét veszítette. A részletek egyelőre nem világosak és a hatóságok is nagyon szűkszavúan nyilatkoznak a történtekről. Viszont úgy tűnik, a németeknél ez lehetett az utolsó csepp a pohárban, vasárnap délután több százan vonultak utcára Chemnitzben, hogy a migránsbűnözés ellen tiltakozzanak. Több videó is kering a világhálón, amelyek tanúsága szerint a rendőrök erőszakosan léptek fel a tüntetőkkel szemben. Érdekes, hogy a német hatóságok, a város polgármestere és Angela Merkel német kancellár sem a bevándorlók által elkövetett életellenes bűncselekmény, és az utóbbi időben egyre gyakoribb hasonló estek miatt aggódik, hanem a spontán demonstráció miatt, amit az interneten terjedő videók tanúsága szerint a város egy pontján szétvertek a rendőrök. 

Közel ezer német állampolgár, zömében fiatalok vonultak utcára vasárnap a németországi Chemnitzben. A tüntetők egyre dühösebben és hangosabban követeltek a biztonságot és a bevándorlók általi agresszió elleni határozottabb fellépést. Azt skandálták: “Mutassuk meg ki a felelős a városért!” A demonstrálók között állítólag nagy számban voltak jelen a Chemnitz FC futballklub ultrái, és ahogy a német sajtó emlegeti, “fasiszta, náci, antiszemita szélsőségesek”, akik összecsaptak a rendőrökkel.

 

 

A közösségi portálon az AFD, Németország legnagyobb ellenzéki pártja, nacionalista szervezetek és valóban a Chemnitz FC ultrái hívták utcára az embereket. Állítólag a gyülekezést előre nem jelentették be:

A chemnitz-i rendőrkapitányság szóvivője  Sternnek azt mondta, azért volt szükség a határozott fellépésre, mert egyfelől a tüntetést nem jelentették be, továbbá a demonstráción résztvevők nem hallgattak a rendőri felszólításokra. A helyzet további rendőri egységek helyszínre vezénylését is megkívánta. A rendőrségi szóvivő “migránsok elleni” támadásról beszélt és kijelentette, hogy “nem fogják eltűrni az önbíráskodást”, mellesleg véleményük szerint a városban kialakult helyzet “kezelhető”.

 

 

Megszólalt a történtek kapcsán Barbara Ludwig polgármester is, aki viszont azt mondta, megrémíti az eset. Persze nem a fehér, német férfi halála, sokkal inkább az, hogy “százak gyülekezhetnek csak úgy”, százak zavarhatnak meg, lehetetleníthetnek el egy városi fesztivált és félemlíthetnek meg embereket.

MI TÖRTÉNT A CHEMNITZI VÁROSNAPON?

Az incidens a Stern beszámolója szerint úgy alakult ki, hogy tíz különböző nemzetiségű férfi vett részt a fesztiválon kialakult csoportos vitában, amely során egy kés is előkerült. A dulakodásban hárman megsérültek, egy 35 éves férfi életveszélyesen. Ő német, fehér férfi. A kórházba szállítás után életét veszítette. A késes incidens kapcsán egy 22 és egy 23 éves férfit vettek őrizetbe – az eljárás részleteiről nem adnak tájékoztatást. A késelés előzményeként az a hír terjed a közösségi médiában, hogy egy nőt támadtak meg külföldiek, köztük és a nőt védelmezők között kezdődött a dulakodás, ami elfajult. Ezt az információt a hatóságok nem erősítették meg.

A történtek egyetlen halálos áldozata a német állampolgárságú Daniel H., aki ácsként dolgozott és fiatal családapa. A történtek helyszínén családja, barátai, ismerősei virágokkal és gyertyákkal emlékeztek a fiatalemberre.

Megemlékezés a kegyetlen gyilkosság helyszínén – Fotó: tag24.de

Tag24.de német hírportál úgy tudja, hogy a késelésben megsérült két másik férfi 33 és 38 éves. Mindkettőjük állapota stabil, egyikük el is hagyhatta a kórházat.

A legfrissebb hírek szerint a chemnitzi rendőség összesen négy esetet vizsgál a történtekkel kapcsolatban, összesen ennyi bejelentés érkezett, ezek között két tettleges támadást, egy fenyegetést, valamint egy hatósági személy elleni erőszakot. Eddig összesen két férfit vettek őrizetbe, egy 22 és egy 23 éves férfit, mindkettőjüket a késeléssel kapcsolatban.

Az incidens résztvevőinek állampolgársága nem ismert, vagy nem hozzák azt nyilvánosságra. A német sajtóhírek, illetve a közösségi médiában megjelent beszámolók egyértelműen külföldiekről, sötét bőrűekről, helyenként afrikaiakról, vagy kubaiakról számol be. A rendőrség emberölés ügyében indított nyomozást.

RASSZIZMUSKÉNT ÉS IDEGENGYŰLÖLETKÉNT PRÓBÁLJÁK TÁLALNI A CHEMNITZI ÜGYET

Több német sajtóorgánum, például a Telegraph és a Welt, valamint a német köztelevízió is már arról cikkez, hogy szélsőjobboldali huligánok keltettek idegengyűlöletet a városban, nyugodt civil járókelőkre támadtak, ordibáltak és üvegeket dobáltak, hogy így jelezzék erőfölényüket.

Angela Merkel német kancellár szóvivőjén keresztül kommentálta az eseményeket. Eszerint a leghatározottabban elítélik a támadást. De ő sem a késelésről, hanem a tüntetőkről beszél…

Az, hogy más etnikumúakat támadjanak meg, keltsenek ellenük gyűlöletet, elfogadhatatlan – fogalmazott a szóvivő. 

Vezető kép: Twitter/ Epoch Times montázs

(Füssy Angéla, pestisracok.hu)

Nagyon el vagyunk „szigetelve” – Holnap Salvinivel, majd szeptemberben Putyinnal találkozik Orbán Viktor

Nagy a baj – Európában már eltűnt betegségeket hozhatnak be a migránsok