in ,

Kész, vége! A szekszárdi moslék is felbomlott!

A KORMÁNYPÁRTI ÉS BALLIBERÁLIS ERŐKNEK HÉT-HÉT KÉPVISELŐJE VAN A TESTÜLETBEN

Kilépett Zaják Rita, a Párbeszéd politikusa az Éljen Szekszárd frakcióból, ezzel vége az ellenzéki többségnek Szekszárdon – adta hírül az ATV.hu. Az ezzel kapcsolatos hírt Illés Tamás balliberális szekszárdi önkormányzati képviselő osztotta meg.

„A belső ügyek feltárása nem elegáns, de nincs más lehetőségünk, hiszen cserben hagyott egy (ellenzéki) értékközösséget, amit meg kell védenünk.

Talán nem látszott, de sajnos a képviselői munkánk elejétől sok jel mutatott titkos, elvtelen háttéralkukra, sőt, szabotázsra. Nehéz úgy lendületesen előrehaladni, ha közben a hátunk mögé is kell néznünk” – írta Zaják Rita kilépése kapcsán Facebook-oldalán a politikus.

 

 

 

Bomba Gábor szintén szekszárdi balliberális önkormányzati képviselő a témában azt írta: sajnos a történelem ismétli önmagát. „Zaják Rita egyszer már elárulta a szekszárdiakat, amikor a mandátumát megtartva elhagyta az őt jelölő pártot, aminek listájáról bekerült. Most ugyanez történt: elárulta azokat a szekszárdiakat, akik hisznek az Éljen Szekszárd programjában” – emelte ki.

Bomba hozzátette: Zaják Ritát döntésében az sem befolyásolta, hogy pártja, a Párbeszéd Magyarországért tudatta vele, hogy nem indulhat ellenzéki jelöltként az előválasztáson.

ƒ„Az a pártja felelőssége, hogy ezek után megtűri-e soraiban” – részletezte Bomba, és hozzátette, hogy bár elvesztették a többségüket a közgyűlésben, nem adják fel.

Zaják Rita döntésére lehetett számítani, mert egy ideje több fontos kérdésben támogatta a város kormánypárti vezetését. A közelmúltban Ács Rezső tanácsnoknak nevezte ki a most már függetlenként politizáló önkormányzati képviselőt.

Máté Péter, a szekszárdi Fidesz frakcióvezetője lapunknak úgy fogalmazott, hogy a régóta a városban élő és dolgozó Zaják Rita hosszú ideje tagja a közgyűlésnek, így jól ismerik.

– Nem mindenben értettünk és értünk egyet, de a mindig az ellenzék soraiban politizáló önkormányzati képviselőnek gyakran vannak jó meglátásai, javaslatai.

Az elmúlt másfél évben azonban nem találta a helyét az Éljen Szekszárd frakcióban, ennek lett a vége a politikus kilépése. Ezzel a politikai játszmák helyett Szekszárdot választotta – mondta Máté Péter. Hozzátette: a maguk részéről az ügyek mentén nyitottak a Zaják Ritával való együttműködésre.

 

(Borsodi Attila, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Lázadnak az ellenzék szavazók a Várban! Vénaszájú Márta megalázta saját szavazóit is

Philip helyretette a hazudozó Gyurcsányt