in

Keresi még a rendőrség a multicégeket zsaroló tejesembert

Egyelőre nem találtak szennyezőanyagot a Nébih szakemberei

Egyelőre nem találtak szennyezőanyagot a Nébih szakemberei azokban a hazai multicégek által forgalmazott tejtermékekben, amelyekről egy még ismeretlen zsaroló két hete azt állította, hogy a csomagolásaikat megrongálva juttatott idegen anyagot a dobozokba.

A rendőrségen külön nyomozócsoport üldözi a tettest, akit eddig még nem sikerült beazonosítani.

Nem találtak szennyezésre, mérgező anyagokra utaló nyomokat az eddigi laborvizsgálataikban a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei azon érintett, több magyarországi multicég által forgalmazott tejtermékek esetében, amelyeket már bevizsgáltak – tájékoztatta a hatóság a PestiSrácok.hu-t.

Mint arról beszámoltunk, két hete egy ismeretlen elkövető több hazai kereskedőhálózatot is megzsarolt emailjeivel, és elsősorban a dobozos, úgynevezett UHT-tejek beszennyezésével fenyegetőzött.

A Nébih portálunknak adott téjékoztatásában kiemelte, hogy eddig ugyan nem találtak idegen anyagokat a vizsgált termékekben, de amíg nem zárható ki a szándékos szennyezés, addig a helyzetet súlyosnak tekintik. Információink szerint az érintett multicégek továbbra is honlapjaikon, illetve üzleteikben tüntették fel azoknak az áruknak a listáját, amelyeknek forgalmazását az említett fenyegetés miatt megszüntették, illetve amelyeket akár blokk nélkül is visszavesznek a vásárlóktól.

Kérdésünkre az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata közölte, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda továbbra is ismeretlen tettes ellen folytat eljárást zsarolás miatt, az ügynek konkrét gyanúsítottja még nincs. A hatóság a vizsgálat érdekeire hivatkozva egyelőre azt sem részletezte, hogy a zsaroló a multicégeknek megküldött emailjeiben milyen követeléseket fogalmazott meg.

A történtek tisztázására a rendőrség külön nyomozócsoportot hozott létre. Amennyiben az elkövetőt sikerül azonosítni, majd bíróság elé állítnai, tettéért akár nyolc éves szabadságvesztés is várhat rá.

Fotó: Nemzeti Agrárgazdasági Kamara
(pestisracok.hu, Csibra Tibor)

Bencsik András – Európa és a jövő

Apáti Bence – Csak a hülyék nem félnek