in

Kende Péter az ATV-ben: Juhász Péter távozzon a magyar közéletből! (videó!)

Aki dulakodni szokott otthon, annak nincs keresni valója a közéletben. Juhász Péter tehát mondjon le minden posztjáról! – követelte az amúgy markáns ellenzéki véleményéről ismert Kende Péter ügyvéd, közíró az ATV keddi Csatt című műsorában

Kende Péter a Csattban Magyar Györggyel, Megadja Gáborral és Huth Gergellyel vitatkozott, amikor Simon András műsorvezető szóba hozta a Juhász Péterről, az Együtt elnökéről elsőként a Borsban megjelent bírósági iratokat. Ezekben – mint közismert – Juhász volt élettársa a családon belüli erőszak egészen durva formáival vádolta meg az Együtt elnökét. Kende az ATV-n úgy fogalmazott:

Juhász Péter maga írta a saját Facebook-oldalán, miszerint valóban dulakodás zajlott közte és az élettársa között. Szerintem ez innentől védhetetlen. Olyan helyzet nem fordulhat elő, hogy egy nővel dulakodásba kerülök.

Mi kéne legyen a konzekvencia? – kérdezett vissza Simon András. Mire a radikális baloldali megmondóember, ügyvéd kijelentette:

Most azonnal mondjon le mindenről és tűnjön el a magyar közéletből! Aki dulakodni szokott otthon, annak nincs keresni valója a közéletben. Ha ti azt hiszitek, hogy azért, mert baloldali érzelmű ember vagyok, én oda fogok állni egy ilyen marhát védeni, akkor nagyon tévedtek.

Mint ismert, Juhász Péter nem hajlandó lemondani pártelnöki posztjáról és visszalépni a belvárosi képviselő-jelöltségtől. Pedig a botrányról-botrányra bukdácsoló politikus az Indexnek (arra a kérdésre, hogy került-e fizikai kontextusba a keze volt élettársa arcával) ezekkel a szavakkal ismerte el tetteit: “egy egyórás, durva dulakodás volt, ami közben szerezhetett sérülést volt élettársa, de ő szándékosan soha, így akkor sem ütötte meg. (…) Ez egy dulakodás volt utána, egy órányi dulakodás következett, ahol folyamatosan támadt nekem Józsa, és én védekeztem. Ez egy csúnya dulakodás volt, de ennek a tisztázása a bíróságra vár.”

A PestiSrácok.hu számos – a nők elleni erőszakkal szemben máskor kérlelhetetlen – ellenzéki politikustól kérdezte meg: a pályán maradhat-e Juhász a beismert tettei után, ám a videó- és levélnyilatkozatokban a Párbeszéd, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP, sőt Juhász női helyettese is arra a távolságtartó álláspontra helyezkedett, hogy “meg kell várni a jogerős ítéletet.” Minderről bővebb összeállításunkat és videóriportunkat ITT nézhetik meg.

Forrás: ATV, PestiSrácok.hu, vezető kép: ATV.hu

(forrás: Huth Gergely, pestisracok.hu)

Ellenzéki szavazatokkal elfogadható a „Stop Soros” törvénycsomag

A „Stop Soros” és a migráció a frakcióülés napirendjén