in ,

Kedves Schmuck Erzsike!

Nyílt levél

Drága Erzsike!

Örülök, hogy szinte minden nap előáll valami csodálatos zöld ötlettel, és az LMP, vagyis a Zöldek színeiben elő is adja ezt. Különösen feltűnő, hogy Erzsike néni nem igazán tájékozott Paks2 témában. Elviszik mindenhova azt a STOP Paks2 molinót, és közben beszélnek a széndioxidmentességről. Erzsike drága! Az atomenergia széndioxidmentes, csókolom!

Miért nem tetszik példálódzni a németekkel? Már nem azért, hogy ők milyen nagy sikert értek el a zöldek tiltakozása miatt azzal, hogy bezárták az összes atomerőművet, hanem hogy mekkora nagy kudarc volt a művelet. Mutassunk egy ábrát, mekkora kudarc a német zöldülés?
Mutatunk:

A németországi erőművi kapacitások és a villamosenergia-termelés 2018. évi megoszlása - Adatforrás: Energy Charts

 

Tetszik látni, Erzsike néni kedves? Mekkora siker, hogy a szénbányákat, és a lignitbányákat megnyitotta Németország, igaz? Drágult a napenergia és a szélenergia miatt az áram Németországban, és mivel kevés volt az energiatermelés, ezért barna és feketeszén bányákat nyitottak! Ez ám a zöld energia, Erzsike! Itt is ezt akarjuk?

 

De nézzük meg a német energiaáremeléseket is:

4. ábra. A német nap- és szélerőművi beépített teljesítmények, valamint a háztartási villamosenergia-árak alakulása (a teljesítményértékek minden esetben az adott év végére vonatkoznak)

 

Tetszik látni? Majdnem kétszer annyit fizet a német.

 

Kedves Erzsike! Jobb lenne elfelejteni ezt a Paks2-es hisztéria keltést, de tényleg. Van két javaslatunk Önnek, az mindannyiunk javára válna:

  1. Fejtsen inkább keresztrejtvényt
  2. Tessék sokat sétálni a parkokban

De a politikát kérem, felejtse el!

Köszönjük.

Puszi!

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

Hatalmas liberális nyivákolás volt a Csörtében Orbán Viktor évértékelője miatt – Videó

Bayer Zsolt elképesztő írásban védi meg saját feleségét egy liberális újságírótól!