in ,

Karácsonynak elgurult a gyógyszere: “Budapest legnagyobb problémája, hogy a nyári melegben hirtelen esik le sok eső”

Politikai sikertörténetnek is elkönyvelhető a mai nap, hiszen Karácsony Gergely bemutatta főpolgármesteri programját

Nem csupán a Liget-projektet, a nyári esőzéseket is leállítaná Karácsony Gergely

 

Politikai sikertörténetnek is elkönyvelhető a mai nap, hiszen Karácsony Gergely bemutatta főpolgármesteri programját. A volt miniszterelnök-jelölt, EP-képviselőjelölt, de bármely egyéb politikai pozícióra is rábeszélhető politikus egy félórás önfényezés után kifejtette, Budapest legnagyobb problémája, hogy a nyári melegben hirtelen esik le sok eső, de az is vállalhatatlan, hogy nem sétálhatnak be a civil szervezetekkel szimbiózisban működő városházára az emberek, hogy javaslatokat tegyenek.

Az eseményen kiderült, ez valójában nem az a program, amivel meg kell nyerni egy főpolgármester-választást, de ha úgy adódik, hogy ő nyer, akkor megvitatja az emberekkel, hogy mit kellene csinálni. Nem szabad elsiklani az esemény tudományos jellege mellett sem, hiszen szóba került a téridő kontinuum meghajlítása is, amivel kapcsolatban Karácsony Gergely kifejtette, jó lenne, ha időben és térben minden mindenkihez közelebb lenne, hogy ne kelljen annyit utazni. Az esemény második felében lehetett csak rájönni, hogy mindezt komolyan gondolja. 

 

 

A Fidesz által fogságba ejtett és szétmarcangolt Budapest hősies felszabadításának a részletes tervét osztotta meg néhány tíz érdeklődővel Karácsony Gergely szombaton a XI. kerületi Flamenco Hotelben. Az eseményre a nagy ellenfél, Horváth Csaba is eljött, ami – mint hallhattuk – azért hatalmas dolog, mert a kemény viták ellenére ők annyira demokraták, hogy még saját magukkal szemben is támogatják a másikat. Nem visszalépéssel persze, csak annyira, amennyire az ellenzéki összefogás nevetséges látszata megkívánja. Némi mikrofonhiba után az első fél óra a kormánnyal való szembehelyezkedésről és Karácsony Gergely elbűvölő személyiségéről szólt. Ebben a részben az derült ki, hogy a faluból nagyvárosba, hamuban sült pogácsával érkezett Karácsony víziója egy olyan Budapest, ahol az emberek a falvak mintájára alkotnak emberi közösségeket, és ahol mindenki mindenkivel közösen friss levegőt szív.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

“Nem tudom, mikor lesz az önkormányzati választás…”

Az LMP jelöltje kőkemény támogatásáról videóüzenetek segítségével biztosította az egybegyűlteket, továbbá felbukkant a kivetítőn Szabó Tímea előre megírt és kissé görcsösen előadott üzenete, ami azért volt furcsa, mert Szabó háttérdíszletként jelen volt a rendezvényen, így nem világos, miért nem tudta személyesen elmondani. A három felszólalóból a hidrogénbomba természetesen Bajnai Gordon volt, akit a továbbiakban a válságkezelő kormány miniszterelnökeként tituláltak, mintegy arra utalva ezzel, hogy bizony most is válság van. Karácsony Gergely szerint Bajnai nagyon kemény időszakban vette át az irányítást, így rá is tért a kettőjük közötti párhuzamra. Karácsony kifejtette, olyan akar egyszer lenni, mint Bajnai. Néhány perc múlva pedig már azt emlegette, hogy már olyan is.

Láttuk a hangos szavakat és a gyenge tetteket.

– fejtette ki, de nem az ellenzék elmúlt 8 évéről beszélt, hanem Tarlós Istvánról.

Azt is mondta, hogy a jó politikai vezető olyan, aki viszi a zászlót és sokan vannak mögötte. Itt nyilvánvalóan Orbán Viktorra gondolhatott. Magára biztosan nem. Mindeközben könnycseppeket morzsoltunk, amikor a főpolgármester-jelölt felidézte, elszorul a szíve, amikor látja azokat a kismamákat, akiknek fel kell emelni néha a babakocsit, vagy akiknek ki kell kerülni a parkoló autókat.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Ez egy olyan program, amiről állíthatom, hogy október…, vagy nem tudom mikor lesz az önkormányzati választás, 2019 októberétől ez a program végrehajtható. 

– fejtette ki, hogy még hitelesebbé tegye már most az ötleteit.

“A program, ami nem az, amivel választást kell nyerni…”

Ez a program, nem az, amivel meg kell nyerni a választást. Tért rá egy huszáros vágással a lényegre Karácsony Gergely. Kifejtette, programjában csak ötletek szerepelnek, és nem nála van a bölcsek köve, de ha nyer, akkor majd megvitatja az emberekkel, hogy merre kellene elindulni, és mire mennyi pénzt kellene szánni. Hogy tovább fokozza a forradalmi hangulatot, azt is közölte, Budapestnek nincsen polgármestere, mert Tarlós István elvesztette főpolgármester-jellegét. Szerencsére nem szólította fel Orbán Viktort, hogy már most adják át neki a helyét. 

Kiderült, Budapest nem csak a demokrácia hiányától fuldoklik, hanem a rossz levegőtől is, amely évente több ezer életet követel. Ezt is Orbán Viktorra fogta, aki elpusztította a budapestiek legfontosabb szövetségeseit: a város fáit. Szerencsére nem kezdett bele egy fideszes magánrepülőgépek által szórt chemtrailről szóló történetbe, amelynek segítségével nyomják el a valós szavazói akaratot a kormánypártok javára. De, ha ezt mondta volna, az se tűnt volna fel senkinek.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PS

Valamikor ezután bukkant fel a már korábban említett gondolat, mely szerint a fővárosban egymástól minden messze van. Karácsony Gergely szerint nem normális dolog, hogy az embereknek sokat kell utazniuk, hiszen ez egy nagyvárosban elfogadhatatlan. Megoldásként –  bármennyire is ezt vártuk – a teleportkapuk és a téridő meghajlítása helyett a város újrastrukturálását javasolta, nagy hangsúlyt fektetve a biciklis közlekedésre, hiszen elmondása szerint “a biciklisek arányából vonható le, hogy egy város mennyire emberközeli”. A biciklis infrastruktúra mellett a közösségi közlekedést fejlesztené a legszívesebben Karácsony, aki felháborítónak tartja, hogy a taxikban és a kisboltban lehet kártyával fizetni, de a BKV járatain nem, és különben is, az éves bérlet Bécsben (ami szerinte “elég jó hely”) sokkal olcsóbb a fizetésekhez képest. A közösségi közlekedés mellet nagy gondolt jelent még a nyári meleg, főleg amikor a hőségben egyszerre sok eső esik, és ezt az idősek például nem bírják. Ezzel valamit kezdeni kell.

A nyugati városok egyébként nem csak ezért jobbak, mert ott a kihasználatlan területeken nem elhagyott gyártelepek vannak, hanem civil szervezetek által működtetett színházak – emelte ki Karácsony Gergely, aki megválasztása esetén szoros együttműködést alakítana ki nyugat-európai városokkal, amiket egyébként sokkal többre tart, mint Budapestet, így olyan uniós forrásokhoz is hozzáférnének, amelyek a kormánytól függetlenül is elérhetőek. Úgy véli, ha megválasztják, 2022-ig kemény harcok lesznek a politikában, de utána, ha majd megbukik Orbán Viktor, már könnyebb dolga lesz, és meg is tudja majd valósítani, amit ígér. 

Kellett volna még mondania valamit, Ildikó?

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PS

 

(forrás: Dezse Balázs, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Döbbenet – 30 évvel a Rendszerváltoztatás után, 3 kétharmaddal a hátuk mögött még mindig a Fideszeseket érik atrocitások

Újabb pusztító mémek érkeztek az ellenzékről – Mutatjuk – Szakadunk a röhögéstől!