in ,

Karácsony Gergelyt nem érdekli a zuglóiak védelme – videó – Karácsony országosra terjesztené ki a mecsetépítést

Megkérdőjelezik az imám békés szándékait

Megdöbbentő, hogy Karácsony Gergely polgármester mennyire nem veszi komolyan a zuglóiak amiatti aggódását, hogy a kerületben mecsetet működtet a Magyar Iszlám Közösség – mondta lapunknak Rozgonyi Zoltán. Zugló alpolgármestere szerint érdekes, hogy az MSZP–Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje által vezetett önkormányzat mindeddig nem adott pénzt ahhoz, hogy kamerát szereljenek fel az imaház mellé.

A Karácsony Gergely vezette zuglói önkormányzat mindeddig nem biztosított költségvetési forrást a kerületben működő köztéri kamerarendszer bővítéséhez, annak ellenére sem, hogy arra a közbiztonsági bizottság fideszes vezetője már tavaly javaslatot tett – mondta lapunknak Zugló fideszes alpolgármestere. Rozgonyi Zoltán közölte, mindez azért „érdekes”, mert a kérdéses bővítés egy része éppen a Magyar Iszlám Közösség (MIK) által a kerületben működtetett mecsetnél felszerelendő kamera lenne.

Korábban megírtuk, a MIK tavaly megvásárolt Zuglóban egy családi házat, amelyben mecsetet alakított ki. A helyi lakosok és egy civil szervezet emiatt többször is kifejezte aggodalmát a polgármesternek, és kérdéseket tett fel neki. Karácsony Gergely – akinek pártja korábban migránsokat telepített volna használaton kívüli laktanyákba – letagadta, hogy a helyiek megkeresték volna az ügyben, majd a sajtónak annyit mondott: „Nem értem miért engem csesztetnek ezekkel a kérdésekkel!” Rozgonyi Zoltán szerint megdöbbentő, hogy a polgármester mennyire nem veszi komolyan a helyzetet. A MIK korábban többször hangsúlyozta, nem terjesztenek szélsőséges eszméket, és elutasítják az erőszakot. Kijelentéseik hitelességét azonban megkérdőjelezi egyik vezetőjük viselkedése. Kovács Miklós Ahmed imámról a napokban olyan képek láttak napvilágot, amelyeken gépfegyverrel pózol, és egy olyan videofelvétel is megjelent, amelyen a saríáról, az iszlám rendkívül szigorú törvénykezéséről tartott előadást.

A MIK elnöke, Bolek Zoltán pedig nemrég olyan videót posztolt a Facebookon, amelyen egy magát muszlimnak nevező német férfi a magyar kormánnyal jó kapcsolatot ápoló Horst Seehofer német belügyminisztert támadja, mert az kijelentette, hogy az iszlám nem része Németországnak. A miniszter ezzel arra reagált, hogy Angela Merkel kancellár szerint a muszlimok és az iszlám Németországhoz tartoznak, s a kijelentést a MIK elnöke korábban Facebook-poszttal „ünnepelte”.

(magyarhirlap.hu, Pálfy Dániel Ábel)

 

 

 

Jurák Kata is bejelentkezett Zuglóból

Karácsony Gergely polgármester hazugságairól beszélnek felháborodott helyiek, akik az iszlám mecset ellen tiltakoznak, ahol màr a saria törvénykezést népszerűsîtik.

(Jurák Kata hivatalos Facebook oldala)

Gyöngyösiek figyelem! – Mészáros Lőrinc nyilatkozott a Mátrai erőmű megvásárlásáról – munkahelyek jönnek létre a térségben

BRÉKING – Hamarosan kiderülhet az igazság Vona Gábor melegpartijairól – Jön az atombomba Vona ellen?