in ,

Karácsony egy tunya, szőnyeg alatt kúszó kormányt akar – Karácsony: Lehet szelíd, halk szavú kormánya az országnak

Volt már olyan, köszi…

Karácsony: Lehet szelíd, halk szavú kormánya az országnak

A választók jövőre eldönthetik, az „ellenségképek, társadalmi konfliktusok élezése” helyett Magyarországnak legyen-e „szelíd, halk szavú kormánya”, amely azért „robotol”, hogy megjavítsa az életüket – mondta Karácsony Gergely, a Párbeszéd, az MSZP és a Liberálisok közös miniszterelnök-jelöltje pénteken Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A Párbeszéd társelnöke – a másik két párt elnökével közösen tartott rendezvényen – hangsúlyozta, a politikának a békés hétköznapokról, a kormányzásnak pedig olyan “apró okos lépésekről” kell szólnia, amelyek visszaviszik Magyarországot Európa felé.

“Nem tudom azt ígérni, hogy ha én leszek a miniszterelnök, akkor minden nap karácsony lesz” – fogalmazott az ellenzéki politikus, hozzátéve, olyan világot építenének, amelyben a politikának nem az a dolga, hogy “állandóan harcoljon és mindenkiben ellenséget lásson”.

Kiemelte, feladatuknak tartják, hogy a politika 2018 után a jó oktatásról és egészségügyről, valamint a magasabb bérekről és nyugdíjakról szóljon.

“Az a dolgunk, hogy békét hozzunk, elsőként az ellenzéki táboron belül, majd aztán békét hozzunk Magyarországra” – jelentette ki Karácsony Gergely, aki büszkének mondta magát, amiért pártja mellett az MSZP és a Liberálisok is támogatják kormányfőjelöltségét.

Szólt arról is, hogy az utolsó percig kitartanak amellett, hogy más ellenzéki erők is csatlakoznak hozzájuk.

“Az ajtót az utolsó percig nyitva hagyjuk más pártoknak, közösségeknek is” – mondta.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke ismételten arról beszélt, hogy az ellenzéki pártok külön biztosan elbuknak, együtt azonban sikerre juthatnak a jövő évi választáson.

Úgy fogalmazott, a magyarok tavasszal “nemcsak saját zsarnokaikat küldhetik el”, hanem azt is megüzenhetik Európának, hogy “nem egy összeférhetetlen, gyűlölködő nép, hanem a magyar egy igenis békeszerető nemzet, amely együtt szeretne működni Európával”.

A szocialista politikus szerint ma több mint 3 millió ember “el akarja küldeni a Fideszt”, ehhez pedig “formálódik az a közös erő, ami ezt be tudja teljesíteni”.

Karácsony Gergely kérdésekre válaszolva elmondta, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenzéki pártokat sújtó büntetéseiből is látszik, az ellenzéknek most kell leváltania a kormányt, “mert nem biztos, hogy 2022-ben, vagy bármikor lesz még esélye erre”.

Kijelentette, biztos abban, hogy az ellenzék képes lesz megállapodni az összefogásról, a tárgyalások jelenlegi állásáról ugyanakkor nem kívánt nyilatkozni. Hozzátette: a miniszterelnök-jelöltségtől akkor sem lép vissza, ha mégsem valósul meg a teljes ellenzéki összefogás.

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke kérdésre aláhúzta, pártja fellebbez a számvevőszék büntetésével szemben, sőt kész európai fórumokon is jogorvoslatot kérni.

“Siránkozni nem fogunk, mindent meg fogunk oldani ezután is, ha kell nehezebben, jobban összeszorított nadrágszíjjal” – mondta, végtelenül felháborítónak nevezve az ÁSZ-nak az “ellenzék ellehetetlenítését” szolgáló eljárását.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke kérdésre válaszolva azt mondta, Karácsony Gergely az első helyen szerepel majd a szocialisták választási listáján. Ugyancsak kérdésre a demokratikus erők elleni példátlan támadásnak nevezte az ÁSZ büntetéseit, ami mögött szerinte a “Fidesz belső háborúi” állhatnak.

A szocialista politikus ezúttal is jelezte, egy nyílt politikai közösséget kívánnak felmutatni a kormányváltás érdekében, amihez várják a további partnereket.
(hirado.hu)

ZUHANÁS – Tovább gyengült a Jobbik: ez áll a háttérben

Lehet sivalkodni, ez sem stadion – Elkészült az ünnepekre az M1-es győri csomópontjával a Strabag