in ,

Kamu Geri átverte a kukásokat is! Nincs fedezet Karácsony ígéretére

A FŐPOLGÁRMESTER VICCELNI PRÓBÁLT: SAJTÓPEREKBŐL FIZETNE A SZEMÉTSZÁLLÍTÓKNAK

Egyelőre nem tudni, miből fizetné a Karácsony Gergely irányította budapesti városvezetés a korábban megígért kétszázezer forintos rezsitámogatást. A főpolgármester cinikus megjegyzése alapján arra számít, hogy a különböző sajtóperekből elnyert pénzekből fizetik ki a szemétszállítók által kért többletösszeget.

 

Jó és nemes cél, de mivel erre nincs fedezete a fővárosnak, vélhetően más közszolgáltatásból fog hiányozni majd ez az összeg – reagált Bagdy Gábor, a Fidesz–KDNP fővárosi képviselője lapunk megkeresésére arra, hogy kétszázezer forintos rendkívüli rezsitámogatást kapnak nemcsak a szemétszállítók, hanem minden fővárosi cég és intézmény dolgozói. Bagdy Gábor szerint akkor kellene ilyen támogatást adnia a Karácsony Gergely vezette városvezetésnek, amikor erre van pénze a fővárosnak. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes becslése szerint egyébként öt és fél milliárd forintba kerülhet a rezsitámogatás kiterjesztése Budapestnek.

Karácsony Gergely főpolgármester a hulladékszállítók sztrájkja kapcsán folyamatosan megvezette a közvéleményt

– nyilatkozta a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője pénteken budapesti sajtótájékoztatóján.

 

Wintermantel Zsolt emlékeztetett: a főpolgármester csütörtökön saját maga jelentette be, hogy megszületett a megállapodás a hulladékszállításban dolgozók és a cég között. – Ezzel elismerte azt, hogy az elmúlt három napban folyamatosan megvezette a közvéleményt, félretájékoztatta saját dolgozóit, sőt az is kiderült: nincs tisztában a törvényekkel – tette hozzá a kormánypárti politikus. Szavai szerint Karácsony Gergely azt állította, hogy elszámolási vita van az – ahogy fogalmazott – „állami kukaholding és a fővárosi közterület-fenntartó között”.

Erről kiderült, hogy nincs így

– mondta Wintermantel Zsolt.

Lapunknak megerősítette a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.: helytálló az az információ, hogy az NHKV csak októberig a közszolgáltatási díjból befolyó bevételeihez képest körülbelül másfél milliárddal fizetett többet eddig az FKF-nek. A Világgazdaság írt arról, hogy nem igaz Karácsonyék állítása, miszerint a főváros azért nem tud magasabb bért adni a szemétszállítóknak, mert az állami hulladékkezelő holding visszatartja a budapestiek által befizetett szemétdíj egy részét.

A valóság ugyanis ezzel szemben az, hogy az állami cég idén 1,4 milliárd forinttal többet utalt át a fővárosnak, mint amennyi a szemétdíjból befolyt, s ezen felül további egymilliárdot fizetett ki a szemétszállítással összefüggésben.

Ezek mellett ironikusan, nevetgélve válaszolta azt lapunk kérdésére Karácsony Gergely, hogy sajtóperekből és a helyreigazítási perben megnyert pénzből fizetné a hulladékszállítóknak megígért juttatásokat.

A főpolgármester szerint megnyugta­tóan rendezett a szemétszállítási ügy, annak ellenére, hogy még péntek délután is csordultig megtelt kukákat lehetett látni Budapesten. Mártha Imre, a közműholding vezérigazgatójának munkájával pedig továbbra is elégedett: Karácsony szerint gyorsan megoldotta a helyzetet.

Zöldteóriák vannak, faültetés meg nincs

Karácsony Gergely többször hangoztatta, hogy főpolgármestersége alatt milyen sok fát ültetett. A pontos számokról kérdeztük volna a Budapesti Közművek Zrt.-t, azonban erről az információról nem adtak tájékoztatást lapunknak. Egyébiránt Tarlós István korábbi, 10 000 új fát Budapestre! nagyszabású faültetési programja óta nem lehetett hallani a mostani vezetéstől hasonló, konkrét tervet. Ugyanakkor a főpolgármester nem szólalt fel a pár hónappal ezelőtti, József Attila utcai, valamint a ferencvárosi fakivágások miatt. Kiderült többek között az is, hogy több tucat fát vágott ki az elmúlt két és fél évben az I. kerület önkormányzata és a Főkert a nyilvánosan elérhető információk szerint.

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

ű

Csurka István jövendölése 2003-ból futótűzként terjed: a magyarságot az elnyeletés veszélye fenyegeti

Na, végre: fogy a levegő Ursula von der Leyen körül