in ,

Jurák Katáék jelentik – Antiszemita múltja kísérti a Jobbikot

A Fidesz szerint egyik nácit követi a másik a pártban

Újabb antiszemita megnyilvánulásokra derült fény a Jobbik sorai­ból. A parlamenti mandátumáról korábban lemondott, zsidózó Szávay István helyét betöltő Bencsik János az amerikai zsidókat listázta, míg Jakab Péter szóvivő zsidó viccen nevetgélt, és a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt. A Fidesz szerint a Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből.

Még le sem tette képviselői esküjét az antiszemita kijelentései miatt megbukott jobbikos Szávay István képviselői mandátumát átvevő Bencsik János, már kiderült róla, hogy 2012-ben, amikor Gyöngyösi Márton javaslatot tett a zsidó képviselők listázására, ő maga az amerikai–izraeli kettős állampolgárokat listázta.

A zsidó nő megverésével dicsekedő Szávay helyébe lépő Bencsik a Mandiner.hu szerint több cikkben is Gyöngyösi Márton védelmére kelve azt vette górcső alá, hogy a befolyásos amerikai–izraeli kettős állampolgárok milyen nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az Egyesült Államoknak és a világnak.

– Izraeli ügynökök markába került Amerika – írta korábbi elemzésében Bencsik, aki szerint az Egyesült Államok „feltétlen elkötelezettsége a zsidó állam irányába közismert”. Ez az elkötelezettség szerinte nem véletlen, és egy 2010-ben készült részletes elemzésre hivatkozva felsorolja azokat a politikai tisztviselőket és tanácsadókat, „akik amerikai–izraeli kettős állampolgárok, és döntő szerepük van abban, hogy az Egyesült Államok Izrael érdekeinek élharcosa a világban”.

A zsidó nő megverésével hencegő Szávay István nyomdokaiba az amerikai–
izraeli kettős állampolgárokat listázó Bencsik János lép
Fotó: Kurucz Árpád

A Mandiner.hu felidézte, a jobbikos politikus listáján szerepel például Jonathan Jay Pollard, aki „több titkos dokumentumot lopott el a zsidó államnak, mint bármelyik más titkos ügynök”.

Megemlítette „két kémkedéssel vádolt zsidó, Steve J. Rosen és Keith Weissman” ügyét is, Richard Perle republikánus politikust pedig a zsidó lobbi emblematikus figurájának nevezte, de listája kitért a New York-i Yeshiva zsidó egyetem docensére, Dov Zakheim rabbira is.

– Az egyik náci helyett egy másik nácit küld a Jobbik a parlamentbe – mondta a Fidesz-frakció szóvivője a fentiekre reagálva. Halász János szerint a Jobbik már a látszatra sem ad, és nem képes kibújni a bőréből.

Mint fogalmazott, Bencsik János „nemcsak hogy megvédte a korábban zsidók listázását kezdeményező Gyöngyösi Mártont, hanem ő maga is név szerint listázott amerikai zsidó állampolgárokat”.

Bencsik mellett a Jobbik frissen megválasztott frakcióvezető-helyettesét is elérte az antiszemita botrány. Jakab Péter egy videófelvételen a kiválasztott néphez tartozó bűnözőkről beszélt és zsidózó vicceken nevetett.

A Hír TV által bemutatott anyagon a jobbikos politikus egy miskolci rendezvény házigazdájaként a háttérben állva derült azon, hogy Pörzse Sándor korábbi jobbikos képviselő Salamon László KDNP-s politikus nevén és vélt származásán gúnyolódva „szórakoztatta” a hallgatóságot.

A hírcsatorna említ egy másik felvételt is, amelyen maga Jakab is tett antiszemita kijelentéseket egy 2010-es tiszalúci lakossági fórumon. „Ha bizonyos kiválasztott néphez tartozik az illető, akkor a miskolci Dolce Vita luxusétteremből kell számára étket szállítani, mert ott kóser módon tudnak főzni, és neki még ahhoz is joga van… Nehogy már!

Egy bűnözőnek joga van… Majd ha megbűnhődik, akkor megint lesz joga, de addig ne legyen már joga, hogy neki kóser kaját kell hozni egy olyan étteremből, ahova az átlag miskolci be sem mer térni, mert olyan az árszínvonal” – jelentette ki Jakab.

A Magyar Nemzet kérdésére a politikus elmondta, hogy nem érzi magát zsidónak, identitásában semmiképpen, ahhoz pedig, hogy Bencsik Jánost nevezték ki Szávay István helyére, csak annyit fűzött hozzá, hogy „ez a Jobbik vezetőségének döntése volt”. Arra a kérdésünkre, hogy a Jobbik kizárja-e tagjai közül azokat, akik zsidóznak, Jakab Péter azt felelte, hogy „ez attól függ, ki kérdezi”.

 

 

A jobbikosok az ELTE-n is listázták a hallgatókat
Bevett gyakorlatként készíthetnek listát a jobbikosok faji hovatartozás alapján bizonyos emberekről. Az utóbbi években több olyan dokumentum is előkerült, amelyek azt bizonyítják, hogy a náci ideológia egyáltalán nem áll távol a Jobbik képviselőitől: nem csupán antiszemita kijelentésekkel hívták fel magukra a figyelmet az elmúlt években, de több listát is készítettek, amelyeken az embereket faji hovatartozás szerint különböztették meg. Ilyen volt az is, amikor az ELTE BTK hallgatói önkormányzatában a kar gólyáiról vezettek listát. A diákokat faji, etnikai hovatartozásuk, érdeklődési körük és politikai identitásuk mellett besoroló Excel-táblázat készítői közül azóta többen is szép politikai karriert futottak be a Jobbikban. A lista egyik „atyja” Szávay István lehetett, aki az ELTE BTK HÖK-elnökeként tevékenykedett 2005 és 2008 között, ő egyébként a Jobbik 14 alapítójának egyike, 2009-ben pedig már a Duna TV közalapítványának kuratóriumi tagja volt. A másik kulcsszereplő, Silhavy Máté évek óta a Közszolgálati Közalapítvány Kuratóriumának tagja, a botrányos listázás idején, 2009-ben pedig az ELTE BTK HÖK-alelnöke volt, majd egy évvel később már a Jobbik erzsébetvárosi alapszervezetének vezetője. Érdemes megemlíteni, hogy 2010 óta a Jobbik sajtóosztályának sajtóreferenseként is tevékenykedett. Az úgynevezett „listaügyben” a szerzők között szerepelt. A táblázatban van két oszlop, ami csak kódokat tartalmaz a hallgatók neve mellett. Az egyik oszlopban I vagy N szerepel, vagyis Igen, illetve Nem a válasz arra a kérdésre, hogy az illető zsidó-e. A másik kódolt oszlop a hallgató pártszimpátiáját tartalmazza: A = MSZP, B = LMP/SZDSZ, C = Fidesz, D = Jobbik. Az Excel-táblázat „tulajdonságok” menüpontja alatt a „készítette” mezőben Silhavy Máté neve olvasható, aki az ATV-nek elismerte, hogy ő és társai készítették a listát, amit szerinte valaki utólag még kiegészített.

(Jurák Kata, Gabay Dorka, magyarnemzet.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Friss! – Kiderítettük miért nem tud Kunhalmi helyesen írni

G. Fodor Gábornak elege lett. Üzenet a mocskosszájúaknak