in , ,

Jurák Kata – Soros kézi vezérli az Európai Parlamentet – Nem is akárhogy!

Izgalmas látni, hogy az Open ­Society Foundations a migrációs hullám kezdetekor kapcsolt turbófokozatra Brüsszelben és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk.

Soros kézi vezérli az Európai Parlamentet

 

Izgalmas látni, hogy az Open ­Society Foundations a migrációs hullám kezdetekor kapcsolt turbófokozatra Brüsszelben és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk.

 

Az önmagát isteni tulajdonságokkal felruházó milliárdos tőzsdespekulánsról már sok minden kiderült: hogyan döntötte be Ukrajna gazdaságát, miként provokált polgárháborús helyzetet számos országban, építette fel láthatatlan, a világot behálózó szervezetét, amit egyébként profi vállalatmenedzsmentként működtet.

Az eddig háttérből irányító filantróp az alapítványai mögé bújva, jótékonysági szervezetek sokaságán keresztül manipulálta nem csupán a pénzügyi, hanem a társadalmi folyamatokat is, majd a magyar kormány ellenállása arra késztette, hogy megszólaljon, és a világsajtón keresztül próbálta mosdatni magát: ő nem is akarta a migránsok betelepítését Európába, és minden hazugság, amit róla eddig kiderítettek.

Arról azonban hallgatott, mint a Népszabadságba tekert tükörponty, hogy az amerikai választásokon túl az Európai Parlamentben (EP) is jelentős befolyást szerzett néhány év alatt, lobbistái több millió eurót költöttek arra, hogy a megfelelő bizottsági tagokkal vagy éppen a parlament elnökével kiváló kapcsolatot ápoljanak.

Soros szervezete egészen elképesztő módon szivárgott be az Európai Parlamentbe. Izgalmas látni, hogy az Open ­Society Foundations tagjai, bár már 2008-tól jelen voltak Brüsszelben, igazán csak a 2014-es választásokra fókuszálva aktivizálták magukat, majd pedig a migrációs hullám kezdetekor kapcsoltak turbófokozatra, és lett hivatalos akkreditációval rendelkező tucatnyi lobbistájuk, akik naponta jártak be a parlamentbe és fejtették ki „áldásos” tevékenységüket.

Míg 2011-ben a hivatalos lobbisták száma nulla volt, ­2015-ben már tizenkét Soroshoz tartozó alapítványi munkatárs tevékenykedett az Európai Parlamentben. Nem is titkolják: az Open Society European Policy Institute (OSEPI) arra törekszik, hogy befolyásolja az EU politikáját: honlapjukon azt írják, hogy a brüsszeli csapat „bizonyítékokat, érveket és ajánlásokat nyújt az uniós intézmények és tagállamok döntéshozói számára”.

2011-ben a lobbizásra 10 ezer eurót szántak, és egyetlen lobbistával voltak jelen a brüsszeli döntéshozatali testületben, a 2014-es EP-s választásokra azonban már komolyan készültek, Dzsordzsi bácsi mintegy hatmillió euróval szállt be a kampányba, ahol egyebek mellett a média és a politikai intézetek támogatásával igyekezett befolyást szerezni. Ebben természetesen a magyar alapítványok, szervezetek szintén mindig jelentős támogatást kaptak.

A magyar „tényfeltáró” portálok közül a Demagóg.hu kapott nyolc hónapos intervallumra támogatást, hogy a politikusok „félrevezető” beszédét leleplezzék, de mint arról korábban részletesen írtunk, az önmagát függetlennek nevező portál, a 444.hu-t üzemeltető Magyar Jeti Kft. is szép summát, mintegy 49 500 dollárt kapott az alapítványtól.

Míg a médián keresztül a közvéleményt formálta, lobbistáival a parlamenti képviselők munkáját irányította az amerikai tőzsdespekuláns, a lobbyfacts.eu portál adatai szerint 2013-ban kettő volt, majd 2014-ben már hétre nőtt azoknak az akkreditációval rendelkező alapítványi munkatársaknak a száma, akik rendszeresen szerveztek például találkozókat bizottsági tagokkal, vacsoráztak Martin Schulz­cal, ezekről egyébként rendszeresen jelentéseket írtak a főnöknek, azaz Mr. Sorosnak.

Az egyik ilyen feljegyzésben olvashattuk, hogy Alex Soros 2016-os brüsszeli látogatását „premiernek” nevezik, Soros fia ekkor ismerkedett meg az alapítványi munkatársakkal személyesen is és egyeztetett a jövőbeli tervekről. Ebben a jelentésben egyébként Göncz Kinga neve is szerepel.

2016. január 1. és december 1. között a lobbizási költségek a hivatalos adatok szerint 2 250 000 és 2 499 999 euró közötti összeget tettek ki, ekkor a tizenhét lobbista közül tíz akkreditációval is rendelkezett az EP-ben. Találtunk egy másik listát is, ami a 2014 novembere óta tartott találkozókat foglalja össze az Európai Bizottság biztosaival, kabinettagjaival vagy főigazgatóival; az alacsonyabb szintű munkatársakkal végzett egyéb lobbitevékenységekről az Európai Bizottság nem tesz közzé információkat.

A negyvenöt találkozóról készített feljegyzés között pikáns adatokra is bukkantunk: Franz Timmermansszal és Jean-Claude Junckerrel 2015 óta rendszeresen egyeztettek az EU ügyeiről, kiemelten a migrációs helyzetről, na és persze Magyarországról is. Mindezek fényében egyáltalán nem meglepő, hogy például a migránsok munkaerőpiacra történő integrálásáról szóló szavazáson csak az a három szlovák képviselő szavazott igennel, akik szerepeltek a „Soros-barát” listán, de a többi referendumon is izgalmas megnézni, hogy a 226, Soroshoz köthető képviselő rendszeresen úgy voksolt, ahogyan azt az OSEPI tagjai tették volna.

 

(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Elhunyt Csontos János

(videó) Bréking! Párizs, ma! Karácsony előtt. Adjunk hálát, hogy nálunk ilyen nincs.