in , ,

Jurák Kata jelenti. Vérciki: Márki-Zayék nem is az amerikai külügyminisztériumban tárgyaltak

Nem az amerikai külügyminisztériumban és nem annak delegáltjaival találkozott Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban

Nem az amerikai külügyminisztériumban és nem annak delegáltjaival találkozott Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Washingtonban – állítja a a vitathatatlan.blogspot, A Mindenki Magyarországa Mozgalom politikusai ugyanis egy olyan tanácsadói hálózatot működtető szervezet emléktáblája előtt fotózkodtak, amely bár valóban hasonlít nevében és logójában is az amerikai külügyéhez, mégsem az. A két hantaboyról egy blogger rántotta le a leplet, aki a Márki-Zayék által közzétett fotón szúrta ki az állítólagos huncutságot. FRISSÍTÉS: olvasóink és külügyes forrásaink tájékoztatása szerint a képen látható emléktábla a külügyminisztérium egyik épületének halljában található, bár az is igaz, hogy a hivatalos delegációkat nem itt szokták fogadni.

 

 

Úgy tűnik, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán mert nagyot álmodni és talán ők is elhitték, hogy az amerikai külügyminisztérium delegációjával tárgyalnak majd Washingtonban. Mint ismert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjai nagy baloldali sajtóérdeklődés mellett indultak el Washingtonba, hogy ott a magyarországi helyzetről tárgyaljanak amerikai külügyminisztériumi tisztviselőkkel. A mozgalom közösségi oldalára egy fotó is felkerült, ezen pedig a két politikus látható, akik – a képaláírás szerint – a külügyminisztérium épületében tartózkodnak. Majd arról lehetett olvasni, milyen sikeresnek értékelték a találkozót, a 168 Órának adott interjúban Márki-Zay Péter például arról beszélt, hogy a delegáció élénk figyelemmel hallgatta beszámolóját az orosz befolyás alá került Magyarországról.

Márki-Zay Péter és Kész Zoltán amerikai politikusokkal és tisztviselőkkel történt tárgyalása. Márkiék eddig senkinek nem árulták el, valójában kik fogadták őket. Fotó:Facebook

A hazai balliberális média természetesen kiemelt fontosságú hírként számolt be Márki-Zay Péter és Kész Zoltán washingtoni haknizásáról, bár azt egyik portál sem fedte fel, hogy pontosan kikkel is találkozik a Mindenki Magyarországa Mozgalom speciális különítménye Washingtonban. A PestiSrácok.hu keddi írásában már felhívtuk a figyelmet arra, hogy az amerikai delegáció tagjainak kilétét gyanús homály övezi, most pedig az is kiderült, hogy miért. 

A két hantaboy washingtoni küldetése

A Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselői nemhogy a külügyminisztérium szakértőivel nem találkoztak, de még csak az amerikai külügyminisztérium épületében sem jártak – legalábbis erre a következtetésre jutott a  Facebookra feltöltött fotó alapján a vitathatatlan.blogspot. blogger szerint a kép bal felső sarkában, Kész feje fölött látható logó – ami valóban hasonlít a külügyminisztérium jelképéhez – feliratán az “American Foreign Asssociation”szerepel, ami viszont nem azonos az US Department of State-tel, mely viszont a  külügy hivatalos logóján szereplő felirat.

Az Amerikai Külügyminisztérium hivatalos logója

Az Amerikai Külügyminisztérium hivatalos logója

Az American Foreign Service Association szintén Washingtonban található, ez a logó szerepel Márki-Zayék fotóján

“Amerikai idő szerint ma délelőtt újabb tárgyaláson vett részt a Külügyminisztériumban Márki-Zay Péter és Kész Zoltán Mozgalmunk elnökségi tagjai. Most úton vannak a Kongresszus épületébe.” Forrás: Facebook

A Márki-Zayék által feltöltött fotón látható logó viszont – a blogger állítása szeeint – azé az Amerikai Külügyi Szolgálat Egyesületé (AFSA), mely bár nevében és logójában is az Amerikai Külügyminisztériuméra hajaz, de mégsem az. Az AFSA valóban támogató szervezete a külügyminisztériumnak, de csak olyan tanácsadói hálózatot működtet, amelyhez nyugdíjas tisztségviselők, szakértők csatlakozhatnak, hogy javaslatokkal segítsék a minisztérium munkáját. Persze az is előfordulhat, hogy a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjainak fel sem tűnt, hogy nem az amerikai külügynek, hanem egy civil egyesület embereinek panaszkodtak részletesen a magyarországi politikai helyzetről.

Fotó: Mindenki Magyarországa Mozgalom Facebook – oldala

(forrás: Jurák Kata, pestisracok.hu)

Most kaptuk a hírt – Bekérették a holland nagykövetet

Hoppá! – Újabb határszakaszon épít kerítést Szlovénia