in ,

Jurák Kata Jelenti – Márki-Zörej megint felakasztaná Orbánt

Hadházy Ákos értékelése szerint az emberek most már kormányváltó hangulatban vannak

Megzavarnák a békemenetet Márki-Zay Péter és barátai

Különös hangvételű fórumot tartott tegnap Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter a Lurdy Házban, mintegy nyolcvan-száz nézővel. Az előadáson elhangzott: a tüntetések azt mutatják, hogy az emberek elégedetlenek, elegük van a korrupt rendszerből. Sikerült az akasztást is szóba hozni.

Első félidő címmel tartott tegnap fórumot Hadházy Ákos és Márki-Zay Péter. A két önmagát függetlenként aposztrofáló politikus annak apropóján szervezett közös találkozót, hogy az Európai Ügyészség felállítására eddig több mint háromszázezer aláírás gyűlt össze. Értékelésük szerint ez azt mutatja, hogy az emberek kormányváltó hangulatban vannak, elégedetlenek és elegük van a korrupt rendszerből.

A fórumot az elején a Vadhajtások.hu oldal szerkesztője, Bede Zsolt performansza zavarta meg, aki Hadházy Ákosnak hétfőn az MTVA-ban bemutatott produkcióját imitálta, miközben azt kiáltozta, hogy: „olvassák be!”, illetve „Ákos, jól csinálom?”.

Az LMP volt társelnökét szembesítették a hétfői produkciójával
Fotó: Havran Zoltán

Hadházy erre odavitte a mikrofont a férfihoz, aki ezután felállt és Kunhalmi Ágnes filmbe illő, ugyancsak hétfői jelenetét utánozva nekifutott az ajtónak, miközben távozott a teremből. Ezután a fórumon az LMP volt társelnöke arról beszélt, hogy a fideszes provokátorokkal ellentétben ők nem színészkedtek, hanem komoly jogsérelmet szenvedtek el ellenzéki politikusként a köztelevízió épületében, és mindent meg kell tenni azért, hogy a propagandamédiát bezárják.

Hadházy szavait Márki-Zay azzal nyomatékosította, hogy a budapestiek el sem tudják képzelni, vidéken milyen kevéssé tájékozottak az emberek, akik csak a fideszes médiát nézik, olvassák. Majd külön kiemelte, hogy az ő autójában például csak Kossuth rádiót lehet hallgatni útközben, ami a migrációról is mást kommunikál, mint a valóság.

Véleménye szerint a Soros-szervezetek sem tudtak volna még korbáccsal sem egyetlen menekültet bezavarni az országba. Márki-Zay arról is beszélt, hogy migránsszámlálókat kell kihelyezni az országban, ezt egyébként már a választások előtt a Jobbik kampányában is elmondta kommunikációs tanácsként, de sajnos nem hallgattak rá. Hódmezővásárhely polgármestere szerint egyébként a választást is csalással nyerte meg a Fidesz, amit nem szabad többször megengedni, minden szavazókörben kell ellenzéki szavazatszámlálónak is lennie a jövőben.

További jó ötletként felvetette, hogy meg kellene zavarni a békemenetet, erre buzdította a hallgatóságot is. Márki-Zay Péter elképzelése szerint a menet útvonalán kell plakátokat kihelyezni „Ruszkik, haza!” – felirattal, így mire a Bem tértől elérnek a Kossuth térig, „szerintem ők akarják felkötni majd Orbánt”. Hozzátette: a Fidesznek nincs más célja, mint a lopás, erre kell felhívni az emberek figyelmét, hálózatba kell szerveződni és tüntetéseket tartani vidéken is.

Lapunk megkérdezte a békemenet szervezőjét, Bayer Zsoltot, hogy mi a véleménye arról, hogy az ellenzékiek a menet megzavarását tervezik. A publicista erre azt válaszolta, hogy „egyrészt ne készülődjenek, mert halvány fogalmunk sincs arról, hogy egyáltalán ­lesz-e, és ha igen, akkor mikor. Másrészt ne álljanak készenlétbe, mert el fognak fáradni.” Hozzátette: eddig is mindig megpróbálták megzavarni a kormány melletti békés kiállást, de sosem sikerült nekik, mert kevesek voltak hozzá.

 

Elmarasztalt polgármester
A Szegedi Törvényszék tegnap elmarasztalta Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert a helyi kórházra tett kijelentései miatt. A politikus a választási kampányban úgy fogalmazott, hogy „ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják”.

(Jurák Kata, magyaridok.hu)

Íme a magyar Benny Hill show! – így égette magát szénné az ellenzék – Ezen röhög már minden magyar – Videó

Kólát, sült krumplit bekészíteni – Pénteken megint jön a csürhe a térre