in ,

Jurák Kata jelenti – Kocsis Máté a PS-nek: nem támogatjuk a dugódíjat, Jakab Péter pedig egy piti politikai kalandor

A Fidesz-KDNP képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak az országgyűlési törvény módosításával kapcsolatos parlamenti vita után

A Fidesz-KDNP képviselői közös sajtótájékoztatót tartottak az országgyűlési törvény módosításával kapcsolatos parlamenti vita után. Vejkey Imre és Kocsis Máté elmondta, hogy a vezérszónokok beszéde közben a képviselők magatartása bebizonyította: a módosításra szükség van. A Fidesz frakcióvezetője példaként említette, hogy Szabó Tímea letrógerozta Trócsányi Lászlót, valamint Jakab Péter beleült a miniszterelnök székébe.

Úgy fogalmazott: Arató Gergely végighazudta a “reggelt, délbent, délutánt is”. Portálunk kérdésére válaszolva elmondta: nem támogatják a dugódíj bevezetését, Jakab Pétert pedig egy piti, politikai kalandornak tartja. Arra is kíváncsiak voltunk, hogy kellő visszatartó erővel rendelkezik-e véleménye szerint a törvény, hiszen Szabó Tímea egyértelművé tette, hogy majd “összedobják egymásnak a büntetést“. Kocsis Máté válaszában felidézte, Jakab Péter megjegyezte ma az ülésteremben, hogy a büntetések ismeretében meggondolja majd, milyen rendbontásokat produkál a továbbiakban.

 

Nem lehet terepe az emberi méltóság sérelmének a magyar országgyűlés – fogalmazott Kocsis Máté szerdai sajtótájékoztatón. A fideszes politikus “kulisszatitkokba” is beavatta az újságírókat, elmesélte, hogy Tordai Bence “lógni fogtok” , félsz, te patkány” megjegyzéseket is el szokott ejteni akkor, ha például a miniszterelnök mellett elsétál. Kiemelte: az ellenzék ragaszkodik az erőszakhoz – ez derült ki ma is.

Mi pedig ahhoz ragaszkodunk, hogy ez a stílus nem lehet elfogadott. Egyetlen új szabály sem került be, ami eddig tilos volt, ezután is az lesz. Az a szélsőséges viselkedés, amit bemutattak, súlyos pénzbüntetésbe fog kerülni

– hangsúlyozta Kocsis Máté. Hadházy Ákosról azt mondta: nem volt annyi bátorsága, hogy bejöjjön a parlamenti vitára. A fideszes politikus azt mondta:  “az egyik potenciális bírságcsomag nyilván rá is vonatkozik majd. “

Az ellenzéki sajtótájékoztatón annyi hazugság hangzott el, hogy szinte semmi sem volt igaz az ott elhangzottakból. Így hazugság az, hogy sérülnének a képviselői jogok és az sem igaz, hogy elvennék tőlük a szólásszabadság lehetőségét. 

Kocsis Máté közölte azt is, hogy nem fogják engedni, hogy a parlament nem lehet mintája az erőszaknak, bármennyire is szeretné ezt az ellenzék.

VÉGE A DALNAK, KEDVES ELLENZÉK

Vejkey Imre KDNP-s politikus példátlan provokációnak nevezte azt, amit ma az ellenzéki képviselők tettek. Azt üzenjük: ennek vége.

Ki kell mondani azt, hogy nemzeti minimum az, hogy meg kell adni a parlamentnek a tiszteletet. Valódi szankciókra van szükség, hiszen az eddigiek nem váltották be azt, hogy változást generáljanak. Nem akarjuk elhallgattatni az ellenzéket, de az agressziót szeretnénk megszüntetni. 

Hozzátették: hazug kommunikációs trükk a választási törvény módosításáról szóló hír.

Jakab Péter piti politikai kalandor, aki tizenöt perc hírnévért bármire képes

– fogalmazott Kocsis Máté kérdésre válaszolva. A PestiSrácok.hu kérdésére pedig úgy felelt: nem támogatják a dugódíj bevezetését, arról korábban már szavazott a parlament és akkor elutasították. Másik felvetésünkre pedig úgy reagált a Fidesz frakcióvezetője, hogy véleménye szerint kellő visszatartó ereje lesz a törvénymódosításnak annak ellenére is, hogy Szabó Tímea arról beszélt, hogy majd “összedobják” a büntetés összegét

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Orbán Viktor egymaga rendre utasította a teljes ellenzéket – Szenzációs videó!

650 devizahiteles család lakhatását oldhatja meg egy fideszes törvényjavaslat – Az ellenzék mélyen hallgat….