in ,

Jurák Kata jelenti – Gyurcsány a fiatalokra vetette ki a horgát, akik, úgy tűnik, be is kapják (videó!)

Egy fiataloknak szóló műsorban tűnt fel Gyurcsány Ferenc

Egy fiataloknak szóló műsorban tűnt fel Gyurcsány Ferenc, aki – ha nem tudnánk róla, hogy miniszterelnöksége alatt milyen csodálatos tetteket hajtott végre -, akár még szimpatikusnak is tűnne. A Garázsmenet elnevezéssel futó műsorban két, láthatóan megilletődött egyetemista faggatta a Demokratikus Koalíció elnökét arról, milyen érzés választást nyerni és veszteni. Gyurcsány – hozva mézes mázas stílusát – meglepően őszintének tűnő válaszaival etette az ifjakat, hallgatva bűneiről.

A tavalyi országgyűlési választások veresége döbbentette rá, hogy új szavazóbázist kell építeni, ezért nyitott a fiatalok felé Gyurcsány Ferenc, aki néhány hónap alatt a szelfizgetéseknek és a messengerboxnak köszönhetően valóságos sztárrá vált közöttük – így lehetne összefoglalni annak a beszélgetős műsornak a tanulságát, amire véletlenül bukkantunk rá a youtube-on. Elgondolkodtató, hogy a Garázsmenet készítői a “Nem járok sokat külföldre, nincsen hajóm, nem járok partikra” címmel tették közzé a videót, holott azért leginkább nem korrupciós ügyekről esett szó abban a 20 percben, amíg “Ferivel” beszélgetett a két, egyetemista korú fiatal műsorvezető. (Ők egyébként kellően megszeppenve fogadták, hogy tegeződhetnek az egykori miniszterelnökkel.) “Feri” pedig olyan lazán és sallangoktól mentesen válaszolt a kérdéseikre, ami egyébként még nekünk is szimpatikussá tenné, ha nem tudnánk, kicsoda valójában. 

 

A műsorban elmondta azt is, hogy ő volt az első politikus, aki blogolt, majd azt vette észre, hogy újabb platformon is nyomulni kell, mert a hagyományos csatornák nem elegendőek ahhoz, hogy szélesebb körhöz eljussanak.

Lehet menni ide-oda, ATV-be, bárhová, de a 30-as korosztály be sem kapcsolja a tv-t

– mondta “Feri”, hozzátéve, őt egyébként az összes gyereke a nevén szólítja. Mesélt arról is, hogy ő világéletében lázadó volt, mindenhonnan kicsapták és a mai fiatalokban is a lázadást kedveli igazán. Még akkor is, ha mondjuk eszükbe sem jutna lázadni a műsort néző korosztálynak, azért nyomatékosítja szavait:

azt kedvelem bennetek, hogy ott a lázadás.

Hozzáteszi: “más a problémátok, más a nyelvetek, baromi tudatosan kell keresni, hol tudunk találkozni egymással”. És ez neki sikerült is: az “Írj rám” Feri – chatbox 130 ezer embert ér el (hoppá), és a kereskedelmi és public felület közül is a legnagyobb elérést Gyurcsányék produkálják. Példaként a legtöbb követővel rendelkező Gyurcsány-instagram fiókot említi, de sikeresnek könyvelte el a “Gyere Feri, szelfizzünk” kezdeményezést is.

A Garázsmenetben a privátszférába is betekintést engedő politikus azt meséli, hogy ő egyébként egy átlagos fickó, átlagos élettel: főz, a gyerekével autót tologat a padlón vagy éppen edzeni jár, fut. De nincs hajója (vajon miért ezzel a hasonlattal él?), nem jár partykra, az otthona viszont nyitott a közéleti szereplők előtt, akik egymást érik néla és akikkel sokat beszélgetnek.

A gyerekeim abban nőttek fel, hogy jönnek-mennek az emberek, akadémikusok, színészek, miniszterelnökök

– fogalmaz, megjegyezve: nincs tévéjük a nappaliban, amúgy is idejétmúlt. A kedvenc mondatunk mégis az a beszélgetésből, amikor elárulja, hogy miért is a nagy lazaság:

királyság lesz, ha a ti korosztályotok választópolgár lesz

És ha nem lenne világos, miért mondja mindezt, elárulja, hogy a tavalyi országgyűlési választási kudarc nagyon megviselte és rájött, váltani kell.

Mi azt hittük, hogy lesz 8-10-12 százalékunk tavaly, aztán még az is kérdés volt, hogy lesz-e öt. Az a lelki halál volt, de én csöndes csávó vagyok belül, elgondolkodtam.

És rájött a megoldásra: új szavazók kellenek, méghozzá a fiatalabb korosztályból. Így jött a virtuális jelenlét megsokszorozása, majd az abból való kilépés, messenger találkozókat szerveztek, nagy sikerrel. Ez pedig néhány hónap alatt már az uniós választási eredményeken is meglátszott. 

ÉS AMIT ELHALLGATOTT…

“Feri”arról nem beszélt, hogy a miniszterelnökként majdnem csődbe vitte hazánkat, és azt is elfelejtette közölni, hogy az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt igazi maffiaállam Magyarországon. Gyurcsány Ferenc és kormánya munkanélkülivé tett több 100 ezer embert, és a többieket is megalázó bérekért dolgoztatta, 2010 előtt gyermeket vállalni pedig “mission impossible”-nek tűnt, feltéve, ha normális anyagi körülményeket akart biztosítani az ember a családnak.

Az ő – és Bajnai – kormányzása idején vettek el az idősektől egyhavi nyugdíjat, és mondjuk ki: hagyta elértéktelenedni a nyugdíjakat, háromszorosára emelte a gáz árát, megduplázta az élelmiszerek áfáját, és soha(!) nem fizetett nyugdíjprémiumot, sőt nyugdíjadót akart bevezetni. De erre ezek a fiatalok nem emlékezhetnek, hiszen talán még meg sem születtek. Ha pedig mégis, gyerekként nem igazán érzékelhették, hogy “Feriék” 2002 és 2010 között tizenötször emelték az energiaárakat, és megkockáztatom, ez talán még most sem foglalkoztatná őket, mert nem értik, mit jelent.

Azt sem tudják, hogy a videón látható laza politikus kormányzása alatt a baloldal elherdálta és/vagy ellopta a nemzeti vagyont. Igen, amivel most ő vádolja az Orbán-kormányt, igazából hozzájuk köthető: szétlopták az európai uniós forrásokat, óriási bajban volt a közpénzfelhasználás, és csökkent a gazdasági növekedés. A Gyurcsány-Bajnai-kormány a források töredékét volt képes lehívni, és amit lehívtak, annak a 76 százalékát is szabálytalanul költötték el, ezzel százmilliárdokat hagytak veszni. A Bajnai-kormány pedig egyfajta világcsúcsot állított fel az államadósság növelésében.

Ezek a fiatalok nem tudják, mert nem tudhatják, hogy Gyurcsányt a kormányzása alatt nem érdekelte sem az oktatás, sem a bérezés, vagyis ez utóbbi annyiban, hogy eszükbe se jutott az állami cégvezetők bérét csökkenteni. Ellenben megduplázták a munkanélküliséget, agyonadóztatták a családokat, a munkavállalókat és a vállalkozásokat, feladták az ország gazdasági szuverenitását, és hagyták, hogy külföldi gazdasági érdekek érvényesüljenek, miközben a magyar emberek megalázó bérekért dolgoztak.

És hazudtak reggel, éjjel, meg este, és trükkök százaival etették Brüsszelt. És ha ez nem tettszett az embereknek, rendőrattak és szemkilövés volt büntetés.

És most ez az ember a fiatalok körében laza, átlagos csávót játszik, akivel lehet szelfizni, chatelni, elérhető közelségben van, meghallgatja őket és beszélget velük. Pedig az igazság az, hogy őket is csak fel-és kihasználja ahhoz, hogy ismét hatalomba kerüljön. 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! – Karácsony megadóztatja Gyurcsányékat

Nem stadion – Bővül a családtámogatási rendszer