in , , ,

JÖNNEK! – Már a héten elindulhat a közösségi oldalakon szerveződő balkáni migránskaraván

A Görögországban állomásozó migránsok száz százalékig biztosak abban, hogy megnyitják előttük a határt

A Görögországban állomásozó migránsok száz százalékig biztosak abban, hogy megnyitják előttük a határt, ha a karaván elindul – erről beszéltek az M1 Híradójának a Szaloniki közelében várakozó bevándorlók. A migránsok szerint a szervezők nem árultak el túl sok részletet nekik, de többen is bizakodók. Már ezrek csatlakoztak a közösségi oldalakon a hetek óta szerveződő „Reménysugár karaván” nevű akcióhoz, és a hírek szerint a migránsok még ezen a héten elindulhatnak – közölte az M1 Híradója.

Szaloniki térségében jelenleg hivatalosan is négyezer migráns várakozik. Ez az egyik olyan hely Görögországban, ahol a legtöbb bevándorló gyűlt össze.

A befogadóközpontok rendkívül túlzsúfoltak. A diavatai táborban ezren férnének el, ehhez képest jelenleg nagyjából háromezer ember várakozik itt.

 

A bevándorlók közül többen arról beszéltek az M1-nek, hogy csatlakozni szeretnének ahhoz a karavánhoz, ami a tervek szerint még a héten elindulhat Görögországból Nyugat-Európa felé.

Az egyik iraki migráns, aki az út sikere érdekében nem akart túl sok mindent elárulni a készülődésről, úgy fogalmazott:

sok ember szeretne elindulni a határ felé, de nem tudják még, hogy ez melyik napon lesz.

A csoport vezetői azt mondták, tízezer ember csatlakozik a karavánhoz, hogy megnyissák előttük a határt.

A migránsok biztosak abban, hogy ha elég sokan lesznek, akkor átjutnak az útjukba eső határokon. Egy kurd férfi a Híradó stábjának azt mondta, a szervezők egyelőre titokban tartják a tervezett útvonalat. Lehet, hogy Albánia, de lehet, hogy Macedónia felé indulnak majd el.

Görögországban hetek óta szerveződik a „Reménysugár karaván” nevű akció. A tömeget a közösségi oldalakon toborozzák. A zárt csoportokhoz a hírek szerint már több ezren csatlakoztak.

A hatóságok azt üzenték: a határ zárva marad

Az M1 tudósítója megerősítette: nagy a titkolózás. A közösségi oldalakon a megtévesztés céljából más-más nyelveket is használnak. Megváltoztatták az indulás helyét is. Korábban arról volt szó, hogy a Szalonikitől 250 km-re lévő Joánina lesz a kiindulópont, most viszont úgy tudni, a kurdok javaslatára Szalonikiből indulnak majd el Észak-Macedónia felé, ahonnan 7-10 nap alatt érnének az unió területére – közölte a tudósító.

Arra a kérdésre, hogy a görög hatóságok miként reagálnak majd, ha egyszerre több ezren elindulnak a határ felé, a tudósító azt mondta:

a görög rendőrök megakadályozták, hogy a migránsok a befogadóállomásokról eljussanak Joáninába.

A közösségi oldalakon a rendőrség több keleti nyelven is felhívást tett közzé, hogy biztosan nem megnyitják meg előttük a határt, és nem fognak megismétlődni a 2015-ös jelenetek.

 

A rendőrök azt is közölték, megvonják a migránskártyákra érkező támogatást, amennyiben az előírt időben nem jelentkeznek a befogadóközpontban.

A tudósító hozzátette: ha a tömegek tényleg megindulnak Macedónia vagy Albánia felé, mindkét ország hatóságai „nagy bajban lesznek”.

 

(forrás:www.hirado.hu)

Megint szanaszét trollkodták az ellenzéket – Az ország röhög ismét rajtuk! – videó

Botrány! – Szlovákiában ezentúl bűn lesz a magyar himnusz éneklése – Erre mit lép Caputová????