in

Jön a részleges nyitás március elsején!

Február 15-ei héten online konzultációt indítanak a nyitásról

Szerdai kormányülésén a kormány értékelte a járványhelyzetet. Olyan döntéseket, korlátozásokat akarnak hozni, ami bírja a magyar emberek támogatását – mondta Gulyás Gergely miniszter.

Február 15-ei héten online konzultációt indítanak a nyitásról, a nyitás lehetséges menetrendjéről. Óvatos és szakaszos nyitást szeretnének, két ütemben, március elsejétől és április elejétől részleges nyitásra sor kerülhet.

A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a munkanélküliséget sikerült megvédeniük, mert most 4 százalékos a munkanélküliség. A miniszter hosszan sorolta azokat a már ismert intézkedéseket, amelyekkel szerinte a kormány segíti a gazdaságot és az embereket.

Február elseje és május 31-e között az éttermeknek, kávézóknak, konditermeknek nem kell bérleti díjat fizetni állami vagy önkormányzati tulajdonban álló ingatlanok után – mondta Gulyás. Szerinte jó lenne, ha a privát szektorban is elengednék a bérleti díjakat ezeknek a szolgáltatóknak.

Arról is beszélt, hogy Magyarország jelentős forrásokhoz jut az EU-ból, de szerinte ez nem adomány, hanem jár az országnak. Jóval ezermilliárd forint feletti összeg már idén megérkezik és a gazdaságba áramlik majd.

Tízmillió forint erejéig hitelt adnak a kis-és középvállalkozásoknak, 3 évig meg se kell kezdeni a törlesztést – mondta Gulyás.

Egy kérdésre válaszolva azt mondta, nem tart a kormány attól, hogy a Magyar Orvosi Kamara által bírált orosz vagy a kínai vakcinák beadását a háziorvosok megtagadnák.

 

(hvg nyomán)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az megvan, hogy fél Oroszország hisztériázott egy hamis videó miatt? Nem is Putyiné a villa, meg a birtok

Egy miniszterelnök, aki hosszú ideje a hét minden napján reggel hatkor találkozik az Operatív Törzszsel!