in , ,

Jól hangzik! – Kereszténnyé akarja tenni az EU-t az új lengyel miniszterelnök

Lengyelország nem enged a zsarolásoknak, Nyugat-Európa az értékek hiányától szenved, az EU-t pedig újra kereszténnyé kell tenni – mondta egy lengyel katolikus tévének adott interjújában Mateusz Morawiecki, az új lengyel kormányfő – írja szemléjében a Mandiner.hu.

Az Európai Unió része vagyunk, de át akarjuk alakítani, újra kereszténnyé akarjuk tenni azt” – szögezte le Mateusz Morawiecki, a Beata Szydłót váltó új lengyel miniszterelnök a Telewizja Trwam katolikus adónak – számol be a Politico cikke alapján a Mandiner.hu.

Morawiecki, akit elődjénél szabadelvűbbnek tartanak és bankárháttere van, kijelentette:„Erős és eredményes Lengyelországot építünk, de olyan országot is, ami magába foglalja az egyetemes és keresztény értékeket. Meg fogjuk védeni ezeket, ahogy saját egyediségünket is, a – sajnos, azt kell mondjam – laicizálás ellen, az egyre mélyebb konzumerizmusba való süllyedés ellen, az alapelvek és értékek hiánya ellen, ami ma meghatározó sajátossága Nyugat-Európának.” Az EU-s kohéziós alapokból való részesedés esetleges megvonásának firtatására Morawiecki azt felelte: „Ezek csúnya fenyegetések. Lengyelország nagyszerű és büszke nemzet, és nem fogunk engedni ilyen zsarolásoknak.” Hozzátette ugyanakkor: a PiS egyáltalán nem kívánja „kivezetni” Lengyelországot az EU-ból.

A teljes cikket a Mandiner.hu-n olvashatják!

(magyaridok.hu)

Apáti Bence a Havas botrány kapcsán – Sárosdi Lilla hallgat

VÉGRE! – A kabinetiroda intézkedéseket dolgoz ki a Soros-terv megakadályozása érdekében