in , ,

Jó reggelt, Európa! Manu csávó megszólalt: újabb bevándorlási hullámok érhetik el Európát

Az afganisztáni ingatag helyzet azzal a következménnyel járhat, hogy újabb bevándorlási hullámok érhetik el Európát

Az afganisztáni ingatag helyzet azzal a következménnyel járhat, hogy újabb bevándorlási hullámok érhetik el Európát – jelentette ki Emmaneuel Macron francia elnök hétfőn, hozzátéve, hogy emiatt Franciaország Németországgal és más európai államokkal együtt kezdeményezi, hogy átütő és összehangolt választ adjanak erre a kihívásra a tranzitországok segítségével.

Macron kiemelte, hogy Franciaország továbbra is védelmet fog nyújtani a legkiszolgáltatottabb embereknek, és ki fogja venni a részét a terhek szervezett és igazságos nemzetközi elosztásában. A francia államfő szolidaritásra és a menekülteknek nyújtandó védelem kritériumainak összehangolására szólított fel.

 

Az afganisztáni zűrzavarból az iszlamista fegyveres csoportok próbálnak majd hasznot húzni

– mondta Macron televíziós beszédében. A tálibok hatalomátvétele Afganisztánban a nemzetközi béke és biztonság elleni kihívás egy közös ellenséggel szemben. Franciaország mindent megtesz annak érdekében, hogy Oroszországgal, az Egyesült Államokkal és Európával hatékonyan tudjon együttműködni a közös érdekük érvényesítéséért. Az ENSZ Biztonsági Tanácsának közös és egységes válaszlépést kell adnia. Franciaország továbbra is harcolni fog az iszlamista terrorral szemben, Afganisztán nem válhat újra a terroristák menedékévé – szögezte le a francia elnök, hozzátéve: a francia hatóságok most azon dolgoznak, hogy biztonságba helyezzék az Afganisztánban tartózkodó francia állampolgárokat, illetve azokat az afgánokat – tolmácsokat, sofőröket, szakácsokat és másokat –, akik korábban segítették Franciaországot. Már csaknem 800 embert sikerült kihozni Afganisztánból, de még sokan maradtak hátra, az ő evakuálásukon nagy erőkkel dolgoznak. Franciaország védelme alatt állnak jelenleg az Európai Unió afganisztáni képviselői, illetve az uniós képviselet afgán segítői is – mondta el a francia elnök.

(pestisracok.hu)

Add tovább!

Agyhalál – Csekk Katalin Afganisztánt, Fegyőr a budapesti tömegközlekedést menti meg

Kamu Geri egyelőre mélyen hallgat Afganisztánról – Még nem mondták meg neki, hogy mit kell mondani