in ,

Jó hír! Gödöllői templomrongálás: a teljes felújítást fedezik az összegyűlt adományok

Vasarnap.hu: szerda délután adta át szerkesztőségünk küldöttsége azt az adományt, amelyet Olvasóink jóvoltából gyűjtöttünk a március idusán gyalázatos módon megrongált gödöllői görögkatolikus templom javára.

Szerda délután adta át szerkesztőségünk küldöttsége azt az adományt, amelyet Olvasóink jóvoltából gyűjtöttünk a március idusán gyalázatos módon megrongált gödöllői görögkatolikus templom javára. A teljes összeg elérte a 2,5 millió forintot.

Mint arról lapunk márciusban elsőként beszámolt: nemzeti ünnepünk estéjén betörtek a gödöllői görögkatolikus templomba, majd megpróbálták lángba borítani azt. Az elkövető, akit a rendőrség egy hét leforgása alatt elfogott, megrongálta az okonosztázt, tört-zútott a Szent Kereszt templomban.

Sivadó János parókus a Vasárnap.hu-nak nyilatkozva akkor úgy fogalmazott: a biztonsági kamerák felvételén jól látszódott az a düh és agresszió, amivel az elkövető megrongálta a szakrális épületet és berendezését. Mint mondta, a támadást egyértelműen keresztényellenes cselekedetként értékelhetjük.

Lapunk szerkesztősége a következő napon jótékonysági gyűjtést hirdetett: arra kértük Olvasóinkat, juttassák el adományaikat a templom javára, hogy a közösség érezze: sokan állnak mellettük a támadás után. A célunk az volt, hogy lehetőleg a teljes kárt megtérítsük az egyházközség javára.

Olvasóink jóindulatával e célt sikerült közösen elérnünk. Szerda délután Kovács-Pifka Péter, a lapot kiadó Kovács K. Zoltán Alapítvány kurátora, kiadóvezető és Vágvölgyi Gergely, a Vasárnap.hu főszerkesztője hivatalosan átadták az összegyűlt 2,5 millió forintos adományt Sivadó János atyának.

A parókus a találkozó alkalmával köszönetét fejezte ki az adományozóknak és a szerkesztőség tagjainak.

Elmondta: hálából a következő vasárnapi szentmisét a Vasárnap szerkesztőségének munkatársaiért és olvasóközönségünkért mutatja be a hamarosan ismét teljes pompáját mutató templomban.

Köszönjük olvasóink segítségét, támogatását! Istennek legyen hála, hogy közösen segíteni tudtunk!

 

 

 

(vasarnap.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Szentesi Zöldi László elküldte a fenébe Dárdait: jó térdelést hátra lévő életedben

Ömlenek az aláírások! 2 nap alatt 10 ezer aláírás Petry Zsolt mellett! Itt lehet aláírni