in , ,

Járóka: Hazudik az EP nőjogi bizottsága Magyarországról + mindenszo.hu kommentár

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét.

mindenszo.hu kommentár: Tisztára mint Moszkva! Régen onnan diktáltak, most az EU-ból. De ez még rosszabb is. Mert ezek a nagytudású senkiháziak épp most veszejtik el egész Európát. Németországban már több városban is müezzin szól a templom harangja helyett. Botrány. Mi meg nem akarunk ebbe a sorba beállni, ezért most hazugságokat terjesztenek rólunk, és hibbant Szargentini féle libsi k*rvák akarják  megmondani, hogy Magyarországon milyen jogok érvényesülnek és melyek nem.
Nyasgem Brüsszel!

 

Járóka: Hazudik az EP nőjogi bizottsága Magyarországról

Féligazságokkal és csúsztatásokkal telinek, ezért elfogadhatatlannak tartja Járóka Lívia az Európai Parlament (EP) nőjogi szakbizottságának (FEMM) a magyarországi helyzetről szóló véleményét.

A belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottság (LIBE) jelentéséhez fűzött dokumentumról kedden szavaz az uniós grémium – írja keddi számában a Magyar Idők.

A Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselője szerint aláássa az EP pártatlanságát a FEMM magyarországi helyzetről szóló véleménye, amely tele van rémhírekkel, féligazságokkal, csúsztatásokkal, félremagyarázásokkal és helyenként hazugságokkal, viszont egyetlen olyan intézkedést, előrelépést sem említ meg, amely jó példaként szolgálna.

A politikus felháborítónak tartja, hogy a német szociáldemokrata párti Maria Noichl nevével fémjelzett jelentésben a családnak a magyar alaptörvényben is rögzített fogalmát szűknek, illetve elavultnak tartják, de szavai szerint azt sem indokolja semmi, hogy a különvéleményben kiemelik a nők elleni erőszakot, és arra hivatkozva az isztambuli egyezmény mielőbbi ratifikálására szólítják fel Magyarországot, mintha nálunk több erőszak érné a nőket az uniós átlagnál.

Több roma szervezet szakértőjével is egyeztettem, és ez alapján kijelenthetem, hogy a dokumentum azon állítása is megalapozatlan, hogy a cigány nőknek az orvosi ellátáshoz való joga csorbulna

-fogalmazott Járóka Lívia, hozzátéve, a dokumentumnak az a pontja, amely szerint a migráns nők orvosi ellátáshoz való joga sérül Magyarországon, egyenesen képtelenség, mert a bevándorlóknak pusztán a státuszuk alapján semmilyen egészségügyi szolgáltatásra nincs jogosultságuk, leszámítva a sürgősségi beavatkozásokat.

Az abortusz tekintetében a többi uniós tagállamban hasonló a helyzet, mint Magyarországon, a jelentésben mégis ósdinak bélyegzik a terhességmegszakításhoz való hozzáállásunkat

-mondta Járóka Lívia. A képviselő több olyan javaslatot is benyújtott, amely ellenpéldákat hoz fel, megemlítve a pozitív intézkedéseket.

A mi álláspontunkat támogatja Anna Záborská szlovákiai képviselő, aki az Európai Néppárt részéről a vélemény árnyék-jelentéstevője. Ő is módosító javaslatokat adott be, és hasonlóképpen jártak el a csehek is

-közölte Járóka Lívia.

Forrás/fotó: MTI

(forrás:pestisracok.hu)

HOPPÁ – Tíz évre szóló Budapest-stratégiát tervez a kormány

Bayer Zsolt – Nem, nem és nem! „…A Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottság (FEMM) jelentése, nem más, mint hazugságok és baromságok halmaza.”