in ,

Ismét egy fura ítélet: megszüntették az eljárást Fekete-Győr ellen, mert törvénysértő volt a kihallgatása

Az ügyészség is úgy találta, hogy a lemosható festék nem okozott kárt a külgazdasági és külügyminisztérium előtti járdában.

Helyt adtak Fekete-Győr András panaszának és megszüntették az eljárást, amit rongálás miatt indított a rendőrség –  számolt be a Momentum Mozgalom elnöke a Facebookon. A pártelnököt azért hallgatták ki, mert májusban Szél Bernadett és Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőkkel közösen felfújtak a külgazdasági és külügyminisztérium elé egy #FREE NAVALNY feliratot.

A Budapesti Közérdekvédelmi Ügyészség levele szerint az első meghallgatásán elmondottak alapján adtak helyt a panasznak, és kimondták: „az eljárás alá vont személykénti meghallgatásra törvénysértő módon került sor”, a határozat ellen pedig nincs helye jogorvoslatnak.

Fekete-Győr szerint az ügyészség azt az érvelést fogadta el, hogy a lemosható festékkel készített felirat semmilyen kárt nem okozott a járdában.

 

mti

 

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Hoppá! Nagy balhé van! A lengyel alkotmánybíróság alkotmányellenesnek minősítette az uniós bíróság döntését

Szocialista érv: túl alacsonyak az adók, ezért emelni kell – A baloldal adóemelési terveiről egyre több részlet kerül nyilvánosságra