in ,

Íme Orbán Viktor öt legerősebb kijelentése Párizsból

Az egyik vezető francia lapnak adott interjút Orbán Viktor

Az egyik vezető francia lapnak adott interjút Orbán Viktor az Európai Unió legfontosabb ügyeiről, így most már Nyugat-Európában is pontosan tudják, mi a magyar kormányfő véleménye Ukrajna EU-csatlakozásáról, a jogállamiságról és a migrációról.

 

Orbán Viktor Párizsban tárgyalt többek között Ukrajna EU-csatlakozásáról Emmanuel Macronnal, emellett pedig nagyinterjút adott a Le Point vezető francia lapnak.

 

1. „Az Európai Bizottság jelentése, amely szerint hét feltételből négy már teljesült, egyszerűen hazugság.”
A magyar miniszterelnök több érvvel támasztotta alá, miért nem támogatja, hogy megkezdődjenek a tárgyalások Ukrajna EU-csatlakozásáról. Szerinte a világ egyik legkorruptabb országáról van szó, amely nem áll készen erre a folyamatra.

2. „Amellett vagyok, hogy növeljük az együttműködés szintjét, de ez nem jelent tagságot. Ha Ukrajnát közelebb hozzuk Európához, néhány év múlva meglátjuk.”
Orbán Viktor hangsúlyozta, nyitott arra, hogy megállapodjanak az ukránokkal, ám a következő években tagság helyett legfeljebb stratégiai együttműködésekre lát esélyt. Szerinte az Ukrajnában élő magyar kisebbség jogainak tiszteletben tartása nem képezheti vita tárgyát, és nem is a tagság előfeltétele.

3. „A fontos kérdés, hogy a nézeteltéréseink okot adnak-e arra, hogy ne működjünk együtt? Az én válaszom: nem!”
A kormányfő úgy véli, az Európai Unió nem teheti meg, hogy elutasítja az együttműködést Oroszországgal, és azt javasolja, racionális megbeszéléseket tartsanak arra vonatkozóan, hogy a tagság miként viszonyuljon Vlagyimir Putyinhoz.

4. „Közös értelmezésre lenne szükség, de ehelyett politikai eszközzé vált azok kezében, akik centralizált Európai Uniót akarnak.”
Orbán Viktor arra is emlékeztetett, hogy az EU Alapszerződése nem tartalmazza a jogállamiság definícióját, ám ahelyett, hogy együtt értelmeznék a kifejezést, egyesek fegyverként használják Magyarország ellen, amiért kiáll saját érdekei mellett.

5. „Európának meg kell tudnia védeni magát a saját erejéből, különben mindig az amerikaiak árnyékában leszünk.”
A miniszterelnök rámutatott, szükség van a NATO-ra, amely erősebb Oroszországnál, viszont nekünk, európaiaknak felelősséget kell vállalnunk önmagunk megvédéséért, és nem szabad, hogy a jövőben is az Egyesült Államoktól függjön a kontinens katonai ereje.

 

 

(Mandiner.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Szakértő: a magyar szuverenitásvédelmi törvény enyhébb, mint az amerikai

Bognár Zsolt színész szerint Gréczy a „szaporakezű” , Maki Zaj pedig a „szaporabeszédű” – Ezt mondta a színész Maki Zajról