in ,

Íme Gyurcsány Ferenc második őszödi beszéde – Elképesztő (hangfelvétel)

Megszületett az őszödi beszéd 2

Vannak megkerülhetetlen beszédek, megnyilvánulások a történelem során. Ilyen volt, hogy Gyurcsány Ferenc, Magyarország egykori miniszterelnöke egy szürke hétköznapon fogta magát, bement egy rádió stúdiójába, és vázolta mi vár az országra, ha az ellenzék véletlenül nyerne Káosz, válság, elhúzódó ellenzéki alkudozások. Megszületett az őszödi beszéd 2.

Döbbenet, értetlenség az ellenzéki oldalon, hiszen ezzel gyakorlatilag végképp lenullázódtak az esélyeik az egy hónap múlva esedékes választáson. Itt az újabb őszödi beszéd hangfelvétele!

 

Vannak olyan történések az életben, amelyek felfoghatatlanok, megmagyarázhatatlanok. Ilyen volt, hogy a kampány kellős közepén, mondhatni csúcspontján Gyurcsány Ferenc fogta magát, bement a Civil Rádió stúdiójába, és olyat mondott, amit eddig egyetlen egy kormánypárti politikus sem feszegetett igazán:

Káosz, válság, elhúzódó tárgyalások és új választás jönne egy ellenzéki győzelem után– szólt a folyékony őrület. Nem volt megállás, Gyurcsány rendíthetetlenül folytatta: szerinte egy esetleges ellenzéki győzelem után az ellenzéki pártok képtelenek lennének megegyezni egymással, ezért újabb választásokat kellene kiírni. Ennek pedig az lenne az eredménye, hogy átmeneti kormányzás jönne. A legmegdöbbentőbb azonban csak ezután következett. Arra a felvetésre, hogy egy ilyen válság súlyosan megviselné Magyarországot, mindössze annyit mondott, ez nem probléma, hiszen például Németország is hónapokig volt stabil kormány nélkül. Gyurcsány azt is leszögezte, ő egy ilyen helyzetet győzelemként élne meg.

Itt hallgathatja meg az ominózus hangfelvétel-részletet:

Magyarán a DK elnöke győzelemként élné meg, ha hazájában elhúzódó válság alakulna ki a választások után. Ezer probléma van ezzel a gondolatmenttel, de az egyik leghátborzongatóbb, hogy

ez az ember öt évig volt Magyarország vezetője. Ez az ember élet-halál ura volt az országban, ez az ember döntött gyakorlatilag minden kérdésben, ami hazánk sorsát érintette.

Most meg a magyar embereket nyíltan kiröhögve káoszt ígér, ha véletlenül megnyerik a választást. És tudják még mi a probléma az egésszel? Ez az ember ismét látványosan erőre kapott. A lakossági fórumok Cipollájaként naponta törli bele egy igazságtalan nemzetközi döntéssel a határon túlra szakadt magyar emberekbe. Aláírással lázít ellenük minden fórumon, kártékony szarrágóknak beállítva őket, pedig a helyzet, hogy ők ugyanolyan magyar emberek, mint ő. Sőt, ők kisebbségként kénytelenek megélni mindennapjaikat egy ellenséges környezetben. Egy pillanatra se felejtsük el azokat a képeket, felvételeket, amelyeken könnyes szemmel, remegő kézzel veszik kézbe a magyar állampolgárságukat igazoló iratot.

Gyurcsány Ferenc káoszt, válságot, bizonytalanságot ígért, ha véletlenül hatalomra jutna az ellenzék. Ezzel megszületett az őszödi beszéd 2.FORRÁS: MTI/MARJAI JÁNOS

És tudják ezen kívül mi még probléma? Ez az ember az utóbbi időben elemi erővel lett ismét az ellenzék vezére, első számú szellemi ideológusa. Odáig jutottunk, hogy Vona a „szemkilövető” Gyurcsány kampányát majmolja. Vagy elég csak Simicska Lajos egyik legfőbb bizalmasának, Varga-Damm Andreának a Gyurcsány-kormány bűneinek relativizálásával kapcsolatos mondataira gondolni. „A Fidesz-kormány alatt ugyanannyi tüntetést tiltottak be jogellenesen, mint a Gyurcsány-kormány alatt.” – szól a megalkuvó, a múltat semmibe vevő írás. Azonban saját magukat leplezték le azzal, amit Gyurcsány a Civil Rádióban produkált. Hiszen az nem más, mint az ellenzék ars poeticája. A káosz, a válság, a bizonytalanság.

Annyira gyűlöljük a Fideszt, hogy mindegy mi vár Magyarországra, csináljuk – szólt a DK-elnökének félelmetes parancsa. Ezzel pedig beismerik, hogy

Magyarországot egy egyszerű játszótérnek tekintik, semmivel sem többnek. Egy egyszerű kísérleti terepnek, amiben annyi a céljuk, hogy hatalmat szeretnének.

Egy egész ország felett taktikáznak, ügyeskednek, számolgatnak. A polgári kormányról sokan, sok mindent mondtak, de egy egészen biztos: a jobboldal nyolc éves kormányzása biztonságot adott a benne lakó polgároknak, és a 2010-es államcsőd-közeli helyzet után fejlődési pályára állította az országot. Gyurcsány pedig kilátásba helyezte ezeknek az eredményeknek a teljes megsemmisítését. Ilyen hatású, szellemiségű beszéddel már találkoztunk a rendszerváltás utáni Magyarországon.

Ez pedig nem volt más, mint az őszödi beszéd. És most itt van az újratöltött verziója. Ne legyenek kétségeink, ez bizony az őszödi beszéd 2.

Érthetetlen módon ezzel olyan kommunikációs csodafegyvert adott a kormánypártok kezébe Gyurcsány, hogy azzal egész egyszerűen nem lehet nem élni.

Káosz, válság, bizonytalanság.

A bukott kormányfő kikotyogta tehát a forgatókönyvet, ezzel pedig az eddig is reménytelen helyzetben lévő ellenzék maradék reményeit is porrá zúzta. A kampány tétje eddig az volt, hogy Magyarország bevándorló ország lesz-e vagy sem. Most ez kiegészült azzal, hogy akarunk-e káoszt, válságot, elhúzódó egyeztetéseket Magyarország jövőjéről egy olyan korszakban, amikor a bizonytalanság végzetes lehet.

Gyurcsány megemelte a tétet.
(Bordács Bálint, origo.hu)

Hajtóvadászat Semjén Zsolt ellen – Semjén Svédországban nem repült helikopterrel, a lelőtt állatokat szállítják el így – A libsi sajtó hazudott!

Az ellenzék már a migránsok szavazataira hajt