in , ,

Íme az új csicska cseh kormány – Vadászgépeket kéne szállítani Ukrajnába és válságban a V4 – legalábbis a nemrégiben megválasztott cseh elnök szerint + mindenszo.hu kommentár

Petr Pavel nyáron vitát kezd arról, van-e még értelme a regionális együttműködésnek. Amúgy pedig arról szeretné meggyőzni a szkeptikus honfitársait, hogy még több fegyvert kell küldeni a háborús övezetbe.

Petr Pavel interjút adott a Die Zeitnak. A cseh elnök kifejtette, hogy három dolog döntő Ukrajna szempontjából: „Először is a szankciók következetes végrehajtása. Ezek már azt jelentik, hogy Oroszországnak már nincs lehetősége arra, hogy bizonyos műszakilag bonyolultabb alkatrészeket korszerűsítsen. A jövőben még nagyobb gondjaik lehetnek ezzel. Másodszor, fenn kell tartani az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatást. Ez fogja meghatározni, hogy a súlyosan sérült gazdaság továbbra is képes lesz-e forrásokat termelni a háborúhoz, és hogy az ország működőképes marad-e.

Harmadszor, Ukrajna fegyverekkel való támogatása.

Ha mindezek összejönnek, akkor Oroszországnak valóban nehéz lesz folytatni a háborút idén. Ez lenne a lehető legjobb forgatókönyv.”

Az interjúban később megemlítette, hogy

hosszabb távon vadászgépeket is kellene szállítani Ukrajnának.

De fél évről vagy még többről beszélünk. Mert szükség van a szakemberek, a repülő és földi személyzet, a logisztika, a földi biztonság felkészítésére.”

A cseh lakosság több mint fele ellenzi a fegyverszállításokat

Pavel arra a kérdésre, hogy hogyan győzné meg a fegyverszállítást ellenző cseheket, akik egyébként a lakosság több mint fele, kifejtette, hogy „úgy, hogy türelmesen és kitartóan elmagyarázom nekik a helyzetet. Oroszország az elmúlt években megmutatta, hogy minden erejével keresztül akarja vinni a céljait. Nem engedhetjük meg, hogy az agresszort azzal jutalmazzák az agresszivitásáért, hogy idegen területeket vonnak az ellenőrzése alá.

Ha az Ukrajnába irányuló fegyverszállítások megszűnnének, Oroszország valószínűleg győzne Ukrajnában.

Ez pedig nemcsak még nagyobb menekülthullámhoz vezetne, hanem az egész régiót destabilizálná. Oroszország megerősödne abban a hitében, hogy agresszív politikával elérheti céljait. És akkor a következő államokon lenne a sor.”

Arra a feltevésre, hogy az ukrajnai helyzet a fegyverszállítások ellenére se változott alapvetően, s emiatt nem tartanak-e attól, hogy még nagyobb támogatáscsökkenést szenvednek el a lakosság körében, a friss cseh elnök így válaszolt: „Azt hiszem, van okunk a reményre. Nem csak arról van szó, hogy Ukrajnát gyors győzelemhez segítjük. Oroszország erővesztése önmagában is ahhoz vezethet, hogy csökken a háborús kedv. Fontos, hogy nagyon világosan elmondjuk az embereknek itt Európában, akár népszerűségvesztés árán is: nincs más választásunk. Minden alternatíva károsabb és drágább lenne.”

„A visegrádi szövetség válságban van”

Petr Pavel kijelentette: „A visegrádi szövetség válságban van”. Elmondta, hogy ma már nem beszélnek egy hangon a V4 országai, „Magyarország alapvetően más irányt tart Oroszországgal szemben. Lengyelországot pedig a jogállamiság kezelése miatt bírálták”. Lengyelország kapcsán pedig ezt nyilatkozta: „Vannak ezek a problémák, ez nem kérdés. Másfelől viszont sok demokratikus állam átesett a történelme során a demokratikus deficit fázisain. Szóval én nem látnám ezt olyan tragikusan. A miniszterelnököket és a pártokat le lehet szavazni.”

 

(mandiner.hu)

 

 

Mindenszo.hu kommentár: válságban a V4? Lehet, de nem mi változtunk….

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 


 

 

 

 

 

Hatalmas trollkodás! Így írja a dollárbaloldalos Momentumos képviselő nevét Dömötör Csaba: „$zabó Szabolcs, a Momentum országgyűlési képviselője”

A V4 hamarosan új erőre kap, újra lesz egység! Mutatjuk, hogyan….