in

Íme a valóság: A kormány hét év alatt 36 ezer családot mentett meg a kilakoltatástól, közülük most 20 ezren visszakapják a lakásukat

A kormány az Eszközkezelőn keresztül hét év alatt 36 ezer családot mentett meg

A kormány az Eszközkezelőn keresztül hét év alatt 36 ezer családot mentett meg, és a bankok által korábban elvett lakások nagyon kedvezményes visszavásárlását teszi lehetővé az Eszközkezelő ügyfeleinek – írják közleményükben. Mint hozzátették, a lehetőséggel az időarányosan beérkezett és feldolgozott nyilatkozatok alapján közel 20 ezer család kapja vissza otthonát.

 

A kormány célja, hogy minden ember saját otthonban élhessen, ennek érdekében tette lehetővé, hogy a Nemzeti Eszközkezelő programban résztvevők rendkívül kedvező feltételek mellett visszavásárolják ingatlanukat írják közleményükben. Mint kifejtik, az intézkedés 32.500 családot, több mint 150 ezer embert érint. Ők azok, akik a NET programnak köszönhetően úgy menekültek meg többmilliós hiteltartozásuktól, hogy továbbra is az otthonukban maradhattak. Felidézik, az állam az Otthonvédelmi Akcióterv részeként, 2011-ben elindított NET program keretében megvásárolta az akkori hiteladósok, köztük számos gyermekes család ingatlanát és évek óta biztosítja számukra a bérlés lehetőségét.

Arról is írnak, a NET Zrt. 2019. február 20-tól március 31-ig küldte ki a tájékoztató leveleket az érintett ügyfeleknek, akiknek a kézhezvételtől számított 60 napon belül kellett, illetve kell nyilatkozniuk arról, hogy egyösszegben vagy részletfizetéssel vásárolják vissza lakásukat, esetleg továbbra is bérlők maradnak. Az utolsó nyilatkozatok beérkezése legkésőbb május végéig várható. A mai napig időarányosan közel 20 ezer ügyfél, azaz az érintettek 65 százaléka küldte vissza a nyilatkozatot. Ezek alapján a rendkívül kedvező visszavásárlás lehetőségével az érintettek 90 százaléka kíván élni.

Kijelenthető, hogy a részletfizetés a legkedveltebb konstrukció (71 százalék), de jelentősnek tekinthető (19 százalék) az egyösszegű visszavásárlásra vonatkozó nyilatkozatok száma is. Mindez alátámasztja, hogy a gazdasági növekedés eredményeként, valamint a kormány által az elmúlt időszakban bevezetett számos, a családok megélhetését javító intézkedéseknek köszönhetően a bérlők túlnyomó többségének helyzete az elmúlt években jelentős mértékben stabilizálódott, ez pedig lehetővé teszi, hogy újra tulajdonosaivá váljanak a bankok által korábban elvett otthonaiknak

-fogalmaznak, hozzátéve, hogy a NET Zrt. a továbbiakban is folyamatosan fogadja a nyilatkozatokat és az ügyfélszolgálati pontokon szükség esetén segítséget nyújt az érdeklődők számára. Hangsúlyozzák, hogy továbbra is nagyon fontos, hogy az érintettek – bármelyik lehetőséget is választják – mindenképpen nyilatkozzanak a tájékoztató átvételét követő 60 napon belül.

Forrás: NET Zrt. közleménye; fotó: MTI, a kép illusztráció

(pestisracok.hu)

Hoppá! Ujhelyi és a kínai kapcsolatok!

A primitív George Clooney szerint Trump egy f*sz – Ez ám a színvonal – videó